Hvad jord er bedst for væskeophobning?

October 6

Hvad jord er bedst for væskeophobning?

Dine planter ser altid tørstig, selv efter du har vandede dem? Har du svært ved at holde din container haven godt vandes? Hvis det er tilfældet, kan din jord være synderen. Vælg en jord med god væskeophobning, og dine planter vil have alt det vand, de har brug for.

Organisk stof

For at bevare vandet, havejord har brug for et sted at gemme den. Jord med en god mængde af organisk materiale, såsom kompost, strimlet bark og godt henfaldet blade, der er bedst for absorbere vand og holde det på plads for planter til at bruge.

Jord Mix-Ins

Tilføje organisk materiale til jorden er så simpelt som at blande i et par bucketfuls af kompost eller henfaldet gødning. Udover at hjælpe jorden beholde vand, vil de give dine planter med meget nødvendige næringsstoffer.

Pottemuld jordbund

De fleste kommercielt tilgængelige potning jord indeholder nogle mængden af organisk materiale, såsom strimlet træ eller sphagnum, til at hjælpe jorden fastholde vand.

Sand og ler

Være sikker på ikke at bruge jord, der er alt for sandet eller alt for fuld af ler. Sandjord vil dræne vandet for hurtigt, og lerjord ikke vil lade vandet optage på alle.

Container haver og væskeophobning

Væskeophobning er især vigtig for planter i Potter og container haver, som mindre beholdere har tendens til at tørre ud hurtigt. Selv hvis din jord bevarer vand godt, vand din containere ofte, især i varmt vejr.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com