Hvad kan granatæble træer bruges til?

May 31

Hvad kan granatæble træer bruges til?

Granatæble træer er let at vokse, meget langlivet, store buske eller små træer. De producerer en søde, saftige og lidt syrlig frugt. Bortset fra sin værdi som en værdsatte pryd arter og dooryard frugt, næsten alle dele af denne alsidige arter, kan herunder bark, blade, rødder, træ, blomster og frugt skorpe, blive brugt. Granatæble træ der bruges til at producere medicin, farvestof, blæk og træ produkter samt at helbrede læder.

Dekorative formål

Granatæble-træet med sin farverige rød frugt, lang blomstring cyklusser og skinnende grønne blade, er en ønskelig prydplante. Granatæble arter er uddannet i busk, hedge, multi-trunkeret eller single-trunkeret træ former; men træet former hele tiden producerer det højeste antal blomstrer. Enkelt eller grupperet orangerødt blomster vises i slutningen af træets grene i løbet af foråret. Granatæble træer kan blomstre flere gange i løbet af en enkelt forårssæsonen.

Anvendelse som fødevarer

Modne Granatæbler ligner vagt æbler på træerne-- men frugten er egentlig et bær. Granatæble frugter, der modnes mellem August og September, er en god kilde af antioxidanter og c-vitamin. Frugten nydes i en række forskellige måder. Spises friske, er hårde ydre skorpe scoret vertikalt med en kniv, brækket fra hinanden og frataget sin juice sække. Granatæbler bruges også til at lave saft, gelé, sorbet, sirup og vin.

Medicinsk anvendelse

I tusinder af år, har næsten alle dele af granatæble træet herunder frugt, blomster, bark og sværen været brugt til at behandle en bred vifte af lidelser. Alkaloider og tanniner i granatæble træ bark efter sigende behandling af bændelorm. Tannin i bark, blade og umoden frugt bruges til behandling af dysenteri, diarré og hemorrhages. Tørrede blomsterknopper menes at behandle bronkitis og hals betændelse. Trods sin lange historie af brug endnu laboratorieundersøgelser ikke endegyldigt validere granatæble træer effektivitet i helbredelse eller forebyggelse af menneskers sygdomme. Derudover kan overdosis forårsage muskelsvækkelse eller endog lammelse.

Andre anvendelser

Root, bark, blade og frugter skorpe alle indeholder en høj grad af tannin, der bruges til at helbrede læder. Farvning af tekstiler er afledt af granatæble blomster, rødder og frugter skorpe. Blomsterne producere røde farvestof, rødder producere sort farvestof og frugt skorpe producerer gult farvestof. Blæk er lavet af lagt i blød blade i eddike. Brug af granatæble træ træ, som er slidstærk, hård og bleg-gul i farven, er begrænset af de relativt lille samlede træ dimensioner.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com