Hvad kan plantes med Pole bønner?

April 14

Hvad kan plantes med Pole bønner?

Pole bønner er en type af grønne bønner med en vining vækst vane. De kræver et espalier eller støtte struktur til at klatre op, som de vokser. Blå sø, Kentucky blå og Kentucky spekulerer på, er et par pole bønne sorter. De bør ikke plantes med roer, kål eller enhver vegetabilske i kål familie, hvidløg, kålrabi, løg eller skalotteløg.

Pole bønner

Pole bønner skal plantes lige efter den sidste frost i foråret. Plant dem i jord, der er løs, organisk rige og veldrænet og i fuld sol. De vokser bedst i en let sur jord med en pH-værdi på 6,0 til 6,8. Arbejde i alderen kompost i jorden før plantning. Ikke plante pole bønner i jord, der er højt kvælstofindhold eller efter en grøngødning afgrøde. Pole bønner er kompatibel med gulerødder, majs, aubergine, morgenfruer, nasturtium, kartofler, radiser, rosmarin, scarlet runner bønner, sommer SAR og solsikker.

Urter og blomster

Nasturtium, morgenfruer og solsikker er årlige blomstrende planter, der kan plantes med pole bønner. De blomstrer fra foråret til at falde i rød, orange, gul eller creme. Nasturtium blade, blomster og frø er spiselige. Morgenfruer holde mexicanske bean biller i skak. Have-morgenfrue blade og blomsterne er spiselige. De har alle de samme jord og solen præferencer som pole bønner og bør plantes på samme tid.

Rosmarin og sommer SAR drive væk bean biller. Pole bønner og sommer SAR plantet sammen forbedre deres smag og vækst. Rosmarin er en flerårig urt, der er stedsegrønne i varme sydlige klimaer. Sommer SAR er en årlig urt. De har den samme jord og sol eksponering krav som pole bønner og bør plantes på samme tid.

Rodfrugter

Gulerødder, kartofler og radiser kan plantes med pole bønner. Radiser tilbage i haven for at gå til frø vil holde squash bugs væk. Jorden og solen kravene til gulerødder og radiser er det samme som pole bønner. Fjerne hårde jord klumper og sten i jorden før plantning gulerødder og radiser, som de kan få dem til at opdele eller er forkert udformet. De skal plantes to til tre uger før de sidste forår frost.

Kartofler foretrækker en lidt mere sure pH af 5.0 til 5.5. En mere basisk jord kan forårsage en tilstand kaldet skurv, som kun vises på huden og mindsker ikke smag eller konsistens af kartoflen. De vokser bedst i temperaturer, der stadig er mellem 45 og 80 grader Fahrenheit. Plant dem fire til seks uger før sidst forventes frost i foråret.

Aubergine og sukkermajs

Aubergine jorden og solen kravene er de samme som pole bønner. De skal plantes når temperaturer holde konsekvent mellem 70 og 90 grader F. auberginer bør være plantet 18 til 24 inches fra hinanden i rækkerne 2 til 3 fødder fra hinanden. Auberginerne bør ikke plantes i nærheden af majs.

Sukkermajs har de samme jord og sol eksponering krav som pole bønner. Plante sukkermajs to til tre uger efter pole bønner. Rækker af majs bør plantes kører øst til vest på nordsiden af haven, så de høje majsplanter ikke vil skygge resten af haven.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com