Hvad kan plantes mellem selvsåede tomatplanter?

May 8

Hvad kan plantes mellem selvsåede tomatplanter?

Følgesvend plantning - også kendt som følgesvend havearbejde--er praksis for plantning synergistisk kompatibel planter, der gavner hinanden. Dette koncept er ikke nyt, på nogen måde. Indianerne brugte hvad de kaldte metoden "Tre søstre" plantning af bønner, majs og squash sammen at understøtte og forbedre hinanden. For tomater, visse planter forbedre sundheden for tomatplante, holde fluer og andre skadedyr væk og forbedre smagen af de modne tomater.

Morgenfrue

Morgenfrue er blomstrende årlige planter, der producerer blomster i levende nuancer af orange, gul og rød. Morgenfruer beskytte tomater fra ødelægge angreb og infektion. Koon Hui-Wang af University of Hawaii's Cooperative Extension service siger at morgenfruer indeholder et kemisk stof, der har "nematicidal, insektbekæmpelsesmidler, afsvampningsmidler, antiviral og cytotoksisk aktiviteter." Morgenfrue er et ikke-giftigt alternativ til kemisk nematicid og insekticid. Hvis du dyrker tomater i beholdere, skal du placere et par gryder af morgenfruer omkring din tomat pot til at holde det skadedyr og infektionsfri.

Basilikum

Basil er en sød urt bruges i salater, saucer og italienske retter. Det findes ofte i retter med tomat og to gøre perfekte ledsagere endnu før de gør det til køkkenet. I haven frastøder basilikum fluer og myg. Disse egenskaber beskytter tomat planten fra de voksne insekter og forhindrer bugs i at lægge deres æg omkring bunden af planten. Ifølge Cornell University's Cooperative forlængelse, når basilikum er plantet med tomater, forbedrer det smag af modne tomater. Plante basilikum i en cirkel omkring tomatplante at beskytte planten fra alle sider.

Purløg

Purløg er urter fundet i køkkener i mange lande. Chive har en mild oniony smag. I USA, er det ofte parret med creme fraiche i kartoffelretter. Purløg vokse oprejst og ligner tynde, rørbevoksede grønne løg toppe. Når plantet omkring eller mellem selvsåede tomatplanter, forbedre purløg sundheden i tomat. Tomater plantet i nærheden af purløg siges at have forbedret smag, ifølge North Dakota State University Cass County forlængelse.

Almindelig Hjulkrone

Hjulkrone anses en "vandlevende urt" fordi det producerer en lys blå blomst ved modenhed. Almindelig Hjulkrone plantet omkring en tomatplante beskytter det fra tomat hornworms. Tomat hornworms er grønne korpulente insekter, der lever af aubergine og tomat planter. Tomat hornworm lægger sine æg i løvet og larverne spiser en tomatplante blade og frugt. Tomat hornworms er frastødt af hjulkrones duft og vil efterlade beskyttede tomatplanter alene.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com