Hvad Mix til brug for starteren planter

March 31

Hvad Mix til brug for starteren planter

Du kan starte nye potteplanter med frø eller stiklinger fra din favorit planter. Enten måde, er forberede en igangsætter jord blanding vigtige for sundheden for dit anlæg. Den væsentligste årsag til at forberede en starter blanding, i modsætning til ved hjælp af havejord, er manglen på sygdom, ukrudtsfrø og insekter i den kunstige jord. Når anlægget er etableret, kan du ændre det til en anden jord blanding indeholdende godt rådnet kompost, hvis du planlægger at vokse anlæg uden for.

Vermiculit

Vermiculite er en komponent af kunstige potning blandinger til at starte planter. Det er en naturlig silica produkt udvindes fra jorden og opvarmes til 1100 grader Fahrenheit til "pop" lag fra hinanden. Det resulterende produkt er let og luftigt, stand til at holde vand i sprækkerne, men også luften nødvendige for sund rodvækst. Vermiculit bør være mindst halvdelen af din blanding, selv om nogle gartnere bruger vermiculit alene for Beskæftigelsesmaterialer stiklinger som pelargonier eller rosmarin.

Humus

Humus er nedbrudt organisk materiale i jord. Du kan normalt købe poser af humus fra haven forsyning butikker. Humus bevarer fugt og leverer næringsstoffer til jorden, klar til optagelse af de unge planter. Planlægger at indarbejde omkring fem procent humus for at holde din blandingen godt beluftet.

Perlite

Perlite er et andet minerede stof, som man ofte ser i pottemuld blandinger. Brikkerne ligne små, hvide softballs. Perlite er et naturligt glas, men når det opvarmes til 1600 grader Fahrenheit, fragmenter pop som popcorn i meget større stykker--13 gange større end oprindelige. Perlite fungerer som vermiculit i at holde vand og luft tæt på planternes rødder. Da perlite fungerer på samme måde til vermiculit, bruge enten som halvdelen af din blanding, eller en 50-50 kombination.

Sphagnum

Sphagnum er et økologisk voksende medium ændringsforslag--den delvis nedbrudt del af tørvemoser. Da det er sterile, sphagnum bruges ofte som en stor del af soilless potning blandinger, god til at starte planter. Sphagnum sælges i poser som et fint strimlet produkt. Dette materiale virker godt til at øge jord beluftning og fugt samtidig holde vægten. Sørg for at vådt det grundigt før du prøver at føje det til indstøbning blandinger. Halvtreds procent af din start blanding kan være sphagnum.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com