Hvad nummer gødning er det for tomatplanter?

June 18

Hvad nummer gødning er det for tomatplanter?

Tomater er en af de få frugter, der vokser sammen med grøntsager i hjemmet haver. De opfylde en bred vifte af kulinariske anvendelser og forsyne friske, nærende smag med minimal kalorier. Afhængigt af sorten varierer tomatplanter i størrelse, form, farve og smag. Uanset deres forskellige udseender kræver alle tomatplanter lignende næringsstoffer i form af gødning.

Gødning

En jord test giver værdifulde oplysninger om eksisterende sundhed af din jord. Jorde, der er mangelfuld i visse næringsstoffer kræver særlig gødning til at bringe dem i en sund rækkevidde. Tomater, der vokser i gennemsnit jord kræver anvendelse af gødning til at genopbygge jorden og holde det sundt som tomatplanter modne og begynde at producere frugt.

Næringsstoffer

Blandet gødning indeholder tre tal, der repræsenterer forholdet mellem specifikke næringsstoffer. Kvælstof, fosfor og kalium er de vigtigste ingredienser i blandet gødning. Kvælstof er den vigtigste ingrediens i mange plænen gødning og løv planteføde. Mens dette næringsstof hjælper med at fremme sunde stilk og blade vækst, kan store mængder føre til busket tomatplanter med få frugter. Mens afbalanceret gødning forbedre den generelle sundhed i tomatplanter, er de bedste gødning nøgletal for tomatplanter 6-24-24 og 8-32-16. Disse formuleringer begrænse mængden af kvælstof samtidig sund doser af både fosfor og kalium, næringsstoffer, der er nødvendige for optimal frugtproduktion.

Fodring tidsplan

Det bedste tidspunkt til at forbedre jorden er umiddelbart før plantning tomaterne. Gødning kommer i både flydende og fast form. Arbejder en time-release granuleret gødning i top 6 inches af jord vil fremme en langsom, støt frigivelse af næringsstoffer i jorden under etablering periode.

Overvejelser

Sammen med gødning kræver tomatplanter andre elementer, der fremmer optimal sundhed. Tomater er sol-elskende planter, der vokser dårligt filtreret lys og skyggefulde steder. Disse frugtbærende planter foretrækker løs, lerede jord med god dræning. Regelmæssig vanding hjælper med at levere endda fugt omkring rødderne. Udvidet tørke og dehydrering kan føre til visnen og øge risikoen for sygdom. Lugning er vigtigt for tomatplanter sundhed. Overdreven weed vækst konkurrerer med tomater til rådighed jord næringsstoffer og fugt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com