Hvad påvirker Bean planternes vækst?

December 29

Hvad påvirker Bean planternes vækst?

Bønner planterne er hårdføre avlere i forhold til mange andre planter. Både Dan Drost af Utah State University andelsselskab udvidelse og B. Rosie Lerner af Purdue University andelsselskab Extension Service er enige om, at fuld sol, korrekt vanding og næringsrige jord opfylde de basale behov for bean planter. Temperatur, fugt, tunge jord eller ler og et par skadedyr kan påvirke bean plantevækst, men.

Temperatur

Bean planter elsker sol og varme. Ikke plante dem i skyggefulde eller cool områder. Plante bønner, kun når du er positivt, at der er ingen chance for frost. De ikke vil spire godt, siger Lerner, hvis jorden er koldt, og en optøning vil gøre rot sandsynligt. Lerner anbefaler, at du være sikker på, at jorden er over 50 grader; Drost rådgiver venter indtil jordens temperatur er over 60 grader.

Jord

Den jord, som du placerer dine bønne planter i bør være rig på organisk materiale og ikke alt for tætte. Sætteplante spirer kan have svært ved at skubbe gennem tunge jord, og er derfor Drost siger at passe du ikke plante dem i ler-laden jord.

Hvis du har tunge jord, anbefaler Lerner, der dækker frø med kompost, tørv, sand eller vermiculit.

Hvis du har mistanke om, at jorden ikke er rig på organisk materiale, kan en moderat mængde kvælstof gødning anvendes før plantning, omkring 6 inches dyb, ifølge Lerner. Genansøge efter tunge regnskyl, hvis din jord er lys og tilføje gødning ved siden af (ikke på toppen af løv) bean planter, når blomstringen er begyndt.

Fugt

Fugt vil påvirke bean plantevækst. De har brug for regelmæssig vanding, siger Drost, navnlig under blomstringen, men for meget fugt vil påvirke væksten af frø og bælg. Lerner anbefaler vanding din bønne plante i de tidlige morgentimer, således at de tørrer hurtigt. En tomme af vandet er hver uge passende.

Sygdom

Mange bean planter vokser hurtigt og så undgå sygdomme, der ofte påvirker væksten i andre planter. Sædskifte, praksis af plantning bønner i en forskellige plot hvert år, er som regel nok til at forhindre de fleste sygdomme, der kan påvirke bønne plantevækst, siger både Drost og Lerner.

Skadedyr

Mexicanske bean biller, leaf biller og deres larver kan plage bean planter. Store, blomstrende planter, siger Drost, kan normalt tåle beetle nibbles men larverne kan påvirke bean plantevækst, når anlægget er stadig en sætteplante. Kig efter gule æg under bladene af unge bean planter.

Leafhoppers er små, grønne insekter, der suger saft fra bean planter og kan være vanskelige at administrere, ifølge Drost, fordi de er så mobile.

Hær orme foder på blade og stilke af bønne planter. Cutworms feed nær overfladen af jorden. Drost anbefaler at holde fri for snavs og ukrudt, der kan havnen orme plot.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com