Hvad planter er gode til at plante af tomatplanter at forhindre insekter?

June 12

Companion havearbejde er en metode, der bruger gensidigt gavnlige planter til at forhøje vækst og sundhed af enhver nærliggende kammerater. Tomater, en af de mest almindeligt plantede frugter i hjemmet haver, er glimrende følgesvend planter og give fordele til andre frugter og grøntsager hele året. Ligeledes mange urter, blomster og edibles er fremragende ledsagere til tomat og give jord næringsstoffer, blight beskyttelse og endda insekt forebyggelse.

Almindelig Hjulkrone

Almindelig Hjulkrone er en smuk, blomstrende urter, der er dyrket i store dele af verden. Bladene, som smager lidt som agurker, er tørret til brug som en urt eller spises som andre bladgrøntsager i salater og retter. Lyse blå blomster er spiselige og smag lignende til honning.

Almindelig Hjulkrone er en stærk frastødende af ormen tomat horn. Denne lange, grønne, caterpillar-type insekt kan hærge en tomatplante i så lidt som en dag ved stripning plante blade. Mens tomat horn ormen har naturlige fjender, er plantning Hjulkrone ved siden af din tomatplanter en nem måde at forebygge angreb.

Basilikum

Denne stærkt duftende urter er karakteristisk for italienske og asiatiske retter. Det er ekstremt hurtigt voksende og giver en rigelig afgrøde af møre blade til at bruge friske eller tør for lagerplads.

Når de plantes ud for tomater, frastøder basilikum mange flyvende skadedyr, herunder fælles fluer og myg. Under våd sommermåneder, kan en liberal plantning af basilikum hjælpe du flytte omkring din have uden myggebalsam eller konstant swatting.

Morgenfruer

Stærkt duftende morgenfruer tilføje farve og liv til en kedelig have. De forsøde luften og afvise alle former for insekter, når de plantes i tætte grupper. For tomater dræber morgenfrue nematoder, der fest på rodsystemer, og whiteflies, som fratage bunde af blade. Nogle små gnavere kan også blive afskrækket af den stærke duft.

Vær forsigtig, når plantning morgenfruer. Mens de gavnlige kammerater til de fleste planter, kan de dræbe bønner eller kål. Deres tætte rodsystem kan også kvæle ud planter med mere sarte rødder.

Purløg

Som basilikum er purløg almindeligt anvendt urter, der er nemt tørres og gemmes. De vokser godt i de fleste klimaer og kvæle ikke ud andre planter. Purløg frastøde japansk beetle, som er en voksende blight på hjemmet haver. Plante purløg overalt i din have, men forsøger at holde en afstand mellem purløg og bælgfrugter, såsom bønner eller ærter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com