Hvad skal der ske før en blomstrende plante kan producere frø?

October 13

Hvad skal der ske før en blomstrende plante kan producere frø?

Det eneste formål med blomster er at gøre frø, så anlægget kan gengive. Blomst-making planter kommer fra phylum Anthophyta, som kommer fra det latinske antho for blomst og phyta for anlægget. Blomst-making planter er også kaldet dækfrøede, et andet ord med latinske rødder. Angio container og sperm betyder frø. Den specifikke proces for at gøre frø kaldes bestøvning.

Blomsten

Når en blomsterplante har spiret fra frø og nåede den ordentlig modenhed, blomsterknopper vil danne og åbne. Indenfor de fleste blomster er svarende til mandlige og kvindelige dele kaldet støvdragere og frugtblade. Nogle blomster selvbestøvende hvilket betyder, at pollen fra støvdrager kan bruges til at bestøve frugtblad af den samme blomst. Andre blomster skal på tværs af bestøve med andre blomster af samme type for at bestøvningen skal finde sted.

Bestøvere

Vinden kan fungere som en bestøver ved at blæse pollen fra støvdrager til frugtblad. Dette er ikke den mest effektive metode, navnlig når blomster kræver pollen fra en anden blomst til deres egen bestøvning. Dyr og insekter luftfartsselskaber er den mere almindelige og pålidelig metode til bestøvning. Bier, sommerfugle, møl, kolibrier og flagermus alle spille en rolle i bestøvningen. De børste mod anther på toppen af glødetrådens eller pole knyttet til støvdrager. Denne kontakt slag pulverformige pollen løs og på insekt eller dyr. Når insekt eller dyret bevæger sig, eller flyver til den næste blomst børster imod frugtblad og indlån nogle af pollen på det.

Sådan bestøvning sker

På toppen af frugtblad på enden af et langt rør kaldet stil kaldes en klæbrig hoved stigmatisering. Som insekt eller animalske børster imod det, er pollen indsamlet fra sin krop. Pollen rejser ned typografien til bunden hvor æggestokkene er placeret. Er frøanlæg, som indeholder æg inde i æggestokkene. Når pollen trænger ovule og ægget, dannet i begyndelsen af en frø.

Post bestøvning

Efter bestøvning sker, blomsten har ikke længere brug at tiltrække befrugtere og kronblade falder af. Æggestokkene modnes og gøre frø. Frø udvikler inde planter frugt. Dette kan være frugt som et æble, orange eller bær eller det kan være en kegle, pod eller lodne tuft, hard shell eller en faldskærm. Frugt i virkeligheden betyder container for frø så nogen af disse frø beholdere kan betragtes frugter når man diskuterer Plantebiologi.

Modne frø

Når frugten har modnet, er frø indeni modent. I orden for dem at gennemføre livscyklus, skal de forlade anlægget og starte processen forfra. Nogle frø som helikopter frø fra ahorn træer og fluffy faner af mælkebøtte er frigivet fra anlægget gennem kontakt eller kraft af vinden. Frugter som æbler og bær, frugt falder fra træet eller er spist af et dyr. I begge tilfælde frugt enten henfalder på jorden eller passerer gennem dyret og frøene er udvist gennem sit affald. De fleste frø skal overvintre for at være levedygtige det følgende forår.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com