Hvad skal man gøre hvis du har dårlig Chit på kartofler

February 26

Hvad skal man gøre hvis du har dårlig Chit på kartofler

Chitting er når en gartner udsætter kartofler til lys forårsager kartofler til at spire. Hvis holdt i mørke, producerer kartofler sprødt, hvid spirer. Den lys eksponering forårsager mørk, tyk grøn eller lilla spirer, også kaldet Diana, der er mere hårdføre. Denne mere hårdføre spire vil sikre korrekt vækst af nye kartofler. Lejlighedsvis, noget går galt og en kartoffel kan producere en sort chit i stedet for en grøn eller lilla en.

Chitting

For at tvinge kartofler til at vokse spirer, udsætter en gartner kartofler for sollys. Gartneren lægger kartoflerne i en karton, som han vil derefter placeres på et køligt sted, der er udsat for sollys. Frost kan ødelægge kartofler, så hvis der er fare for frost, det bedste sted for kartoflerne på en indvendig vindueskarm. Enhver kartofler venstre er udenfor beskyttet med en avis eller halm. Gartneren starter chitting processen seks uger før han har planer om at plante kartofler. Nye spirer bør vises i to uger.

Kontrol af spirer

Omkring to uger efter gartneren har placeret kartoflerne i et køligt og solrigt sted, har han for at kontrollere spirer på sine kartofler. God spirer eller Edith, er en tyk grøn eller lilla farve. Hvis Edith er sorte, de er ikke gode. Ofte, er lilla Edith forveksles med sort dem, så gartneren skal se nøje for at fastslå, hvis chit er en acceptabel lilla farve eller sort. Hvis han finder nogen sort Edith, kan han bare gnide dem og vaske sine hænder. Edith bør falde forholdsvis let.

Fjerner dårlig Edith

Gartneren placerer alle kartoflerne tilbage i beholderen han bruger til chitting, med det sted, hvor den dårlige chit opad til at sikre, at det bliver mere solskin. Beholderen anbringes derefter tilbage i den kølige, tørre, solrig plet. Hvis stedet er for cool, kan sort Edith danne igen, så gartneren har for at kontrollere at sikre stedet ikke bliver frost. En anden chit bør vokse på kartoflen.

Plantning af kartofler

Gartneren kan endelig plante kartofler uden Edith, hvis det plantning tid og der er ingen tid tilbage til at vokse nye Edith på dem. Nye kartofler vil spire selv uden Edith allerede dannet på dem. Mange gartnere plante kartofler uden Edith, så at have en ny spire ikke er nødvendige for at sikre en vellykket kartoffel høst.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com