Hvad skal man plante for en vinter køkkenhave i Arkansas

November 29

Hvad skal man plante for en vinter køkkenhave i Arkansas

Staten Arkansas lægger i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6b til 8a, med ekstreme vinter lave temperaturer fra 0 til 15 grader Fahrenheit. Det tempererede klima i Arkansas giver mulighed for vinteren vokser og lagringen af nogle afgrøder, giver beboerne mulighed for friske fødevarer året rundt. Nøglen til vellykket vinter voksende forbereder det rette miljø for afgrøder og vælge de korrekte plantesorter.

Overvintring udendørs

De mest hårdføre af grøntsager kan dyrkes udendørs i Arkansas over vinteren. Mammut Red Rock kål (Brassica oleracea var. capitata) vil tolerere en hård frost, hvilket gør det et godt valg til at overvintre udendørs. Det kan også være høstet på modenhed og opbevares på et køligt og tørt sted. Rosenkål (Brassica oleracea var. gemmifera) er høstet for den bedste smag efter den første alvorlige frost, så det kan også være overvintret afdækket i haven. Friske rosenkål hele vinteren, begynde at fjerne spirer fra bunden af stilken hvor er de største, og høst efter behov. Hvis hårdt vejr, såsom en isslag, truer, høste alle spirer og opbevares i fryseren.

Overdækkede senge

Mindre hårdføre afgrøder kan dyrkes over vinteren i Arkansas i et beskyttet område som en lav tunnel eller et drivhus. Disse strukturer kan varmen absorberes af jord fra solen skal afholdes senest, beskytte og opvarmning afgrøder i den overdækkede bed. På kolde nætter, disse beskyttede afgrøder stadig kan blive påvirket af frost, så kun frost-tolerant afgrøder bør anvendes. Salat (Lactuca sativa), Swiss chard (Beta vulgaris), spinat (Spinacia oleracea), radiser (Raphanus sativus) og broccoli (Brassica oleracea var. italica) er gode valg til dyrkning i et fredet område.

Forberedelse til varme dage

Vejret i Arkansas kan være uforudsigelige, og ofte varme dage forekommer over vinteren. Når dette sker, skal du sørge for at tjekke og ventilere drivhuse eller lav tunneler. Se vejret omhyggeligt for at sikre afgrøderne ikke lave mad i varmen fra solen. Åbning i slutningen af en lav tunnel eller afstivningsmateriel åbne døren til et drivhus vil tillade fanget varme til at flygte, bevare sundheden for din vinterafgrøderne.

Vedligeholdelse

Køligere jordtemperaturer reducere bakterier aktivitet og gør næringsstoffer i jorden mindre tilgængelige for afgrøder, så tilføje gødning over vinteren ikke vil gøre meget for at hjælpe plantevækst. Arbejde et par inches af kompost til din jord flere uger før plantning for at næringsstoffer i kompost tid at arbejde sig ned i jorden. Vinter ukrudt vil konkurrere med afgrøder til vand, næringsstoffer og sollys, så sørg for at holde alle senge, dækkede og udækkede, fri for ukrudt. Mulching omkring planter vil hjælpe kontrollere ukrudt samtidig bevare fugt og varme.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com