Hvad sker der, hvis en frø ikke spire?

July 14

Mange gartnere envision vaser fyldt med friske blomster fra deres haver, men ender skuffede og frustrerede når deres frø ikke selv spire. Nogle gartnere bliver så afskrækket af frø spiring fiasko at de opgive alt håb om nogensinde at kunne dyrke blomster fra frø. Men hvad sker der når en frø ikke spire er ofte fixable.

Spiring

Planter starte som embryoner i Kim lag af frø; deraf udtrykket "spiring," hvilket betyder vellykket fremkomsten af en plante embryo gennem laget kimen. Hvis frøene ikke oplever en vellykket bestøvning, frøene er ikke levedygtige og fosteret kan ikke udvikle sig ordentligt og vokse ind i en plante. Menneskelige indgreb kan ikke vælte disse diktat fra naturen og gøre en plante vokse. Der er dog omstændigheder når menneskelig indgriben eller gunstige miljømæssige stimulation kan påvirke vellykket spiring.

Manipulere vækstbetingelser

Mange uønskede miljømæssige forhold eksisterer når gartnere så frøene direkte ind i haven. For meget eller for lidt lys og vand, forkert såningen dybde og rovdyr, der spiser frø negativt påvirker frø spiring. I en kontrolleret indendørs miljø så gartnere frøene i containere, således at de kan regulere lys, vand, plantning dybde og opnå isolation fra rovdyr. Frø have højere spiring og gartnere har tilfredsstillelsen at starte deres planter fra frø. Når planter er stærke nok, transplantation gartnere simpelthen dem ind i deres haver.

Scarification

Nogle gange er hvad der forårsager frø ikke at spire strukturelle. Deres hårde ydre frø frakker er uigennemtrængelig for vand og gasser, og uden disse næringsstoffer de lå i en tilstand af vækstdvale. De frø, der falder fra planter og tilbringe vinteren udendørs opleve hivning; eller perioder med alternative nedfrysning og optøning. Denne naturlige proces opdeler hårde frø frakker og giver mulighed for vand og gasser at indtaste. Efterligne natur, ansætte gartnere scarification, ardannelse en frø frakke af arkivering, nicking eller slibning.

Stratificering

En anden faktor, der forårsager nogle frø ikke at spire er deres behov for køling. I naturen opstår kolde stratificering når planter slipper frø i efterår og vinter udenfor. Når gartnere købe frø i pakker, de gemmer dem varmt indendørs betingelser uden at give dem en nedkøling periode. Placere frøene i køleskab til at efterligne vinterforhold og derefter såning i varme temperaturer udløser en hvilende udløb. Spireevnen er et vellykket resultat af kolde stratificering.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com