Hvad sker der i en kompostbunke?

June 22

Kompostering

Målet med en kompostbunke er at nedbryde organisk materiale i en gødning-lignende stof, der kan bruges i haver. Processen med kompostering nedbrydes elementer i kompostbunken, dem tilbage til en miljøvenlig stat og holde dem adskilt fra en losseplads. Kompostering i mere videnskabelige termer, er kendt som aerob nedbrydning. Det betyder, at komposten er brudt gennem en opdelingstræ proces, der bruger luft.

Materialer

En god kompostbunke vil have en sund balance mellem varer, der er rige på kvælstof og elementer, der er rige på kulstof. Kulstof og kvælstof interagerer med hinanden for at fremme nedbrydning. Mikroorganismer vil også hjælpe processen med. En kompostbunke kan tjene som hjem for gavnlige bakterier, svampe, orme og insekter. Som mikroorganismer og kemiske processer arbejde at nedbryde den materielle nuværende, kompostbunken vil varme op. Jo varmere komposten er, jo hurtigere nedbrydning vil forekomme.

Vedligeholdelse

At opretholde en sund kompostbunke, der skal vekslende lag af kulstof og kvælstof materialer. Kulstof-rige materialer omfatter papir, halm, blade og savsmuld. Elementer, der er brune tendens til at være kulstof elementer. Nitrogen-rige elementer omfatter madrester og græs udklip. Disse er ofte omtales som grønne elementer, som de har tendens til at blive grønnere i farve. Hvis der er for mange tørre varer i kompostbunken, vil det også skal vandes let for at bevare fugt. For at lette aerob nedbrydning, skal kompostbunken beluftet ved at dreje den eller stikke huller med en pitchfork med jævne mellemrum. En vellykket kompostbunke vil nedbrydes med lidt at ingen lugt og kan give en sund kompost i så lidt som seks uger.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com