Hvad slags orm spiser blade ud af tomatplanter?

August 16

Hvad slags orm spiser blade ud af tomatplanter?

Tomat hornworm, Manduca quinquemaculata, er den sandsynligvis synderen af tomat blad forbrug. Ormen er faktisk en larve, og er en sphinx moth larve scenen. Det har en glubende appetit på de møre blade af tomatplanter, selv om det vil også spise bladene af aubergine, kartofler og planter. Bare en eller to af disse orme kan forårsage omfattende skader.

Identifikation

Tomat hornworm organer er den samme grønne som tomatplante, hvilket gør dem svære at se, trods deres størrelse, som kan blive op til 4 inches i længden. Otte hvide, diagonale striber segment kroppen og en blåsorte "horn" eller stinger-lignende projektion stikker fra caterpillar's sidste abdominal segment. Afrikas horn er faktisk kun en forklædning at modvirke rovdyr, men det er uskadeligt. En relaterede caterpillar, tobak hornworm (Manduca sexta), har syv hvide striber, en rød til sort horn og er lidt mindre end en tomat hornworm, men den deler en identisk appetit.

Livscyklus

En sphinx møl, også kendt som hummingbird eller hawk møl, kan have et vingefang på op til 5 inches. En stor Snabel nipper nektar fra blomst blossoms. I slutningen af foråret lægge voksne hunner deres æg på toppen og undersiden af tomat plante blade. Seks til otte dage senere, emerge den æggene klækker og hvid til gullige larver. Hvide laterale markeringer og horn vises senere, da larverne vokser. Efter tre til fire uger, larverne er fuldt modne og falde til jorden for at grave sig ned og forpupper.

Plante skader

Hornworms spiser hjerteligt på tomat plante blade. Af den sidste fase af dens larve udvikling forbruger caterpillar over 90 procent mere mad end det havde i sin tidligere stadier kombineret. Da ormen er så godt camoufleret, er det ofte vanskeligt at opdage indtil blad skade allerede er sket. Larverne er følsomme over for sollys og forblive på undersiden af bladene i løbet af dagen. Ved daggry og skumring, larverne flytte længere ud på anlægget for at fodre og er mere let kan påvises. Store sorte ekskrementer, kaldet frass, på jorden under planterne er endnu et tegn på et angreb.

Kontrol

Det bedste forsvar er at samle orme fra planter og ødelægge dem, så snart de opdages. Når larverne falde til jorden og ind i pupate fase, kan tilling jord under tomatplanter også være effektive til at udrydde disse have skadedyr.

Andre blade spisere

Mens tomat og tobak hornworms er den mest sandsynlige årsag til blad skader på tomatplanter, forårsage et par andre orme også skader. Kål loopers er grøn med langsgående hvide striber og er lidt over en tomme i længden. De foretrækker kun de møre dele af tomat plante blade og undgå at spise venerne. Tomat fruitworms varierer i farve fra blegt gul til rød, grøn eller brun. Disse er de samme orm ofte findes i friske majs. De kun spiser blade tidligt i deres udvikling og vende hurtigt selve frugten.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com