Hvad slags træ er Gopher træ?

May 30

Første Mosebog 6:14 i den kristne gamle testamente og jødiske Toraen citerer gopher træ som det træ, hvorfra Noa byggede Arken. Men dette ord, stavet "gofer" i den oprindelige version, vises ingen andre steder i disse bøger og var ikke et fælles begreb i den antikke. Religiøse lærde har fremsat en række teorier til at forklare, hvad slags træ gopher træ kan være, men ingen specifikke teori er blevet alment accepteret som korrekte.

Cypress

Mange moderne bibelske oversættelser, som den nye internationale Version, oversætte "gofer" som "cypress." Denne oversættelse er baseret på teorien om, at den oprindelige ord kan have været "kupar," et udtryk, der refererer til cypresser på græsk. Cypress træer er også stærke, store og vokse i Mellemøsten, hvilket gør dem egnede til brug i en båd eller andre store struktur. I øjeblikket er der ingen sproglig beviser for, at det græske ord "kuparissov" faktisk nedstammer fra hebraiske "gofer," men.

Cedar

Cedertræer nævnes ofte i hebraiske tekster som lange-forgrenede, stærkt træer med en behagelig lugt. De ville være passende for båd making og voksede udførligt i Libanon og nærliggende områder. Ifølge jødisk Encyclopedia.com, T. E. Cheyne foreslået cedar som en definition for gopher træ, antager, at udtrykket "gofer" er en oversættelse fra en babyloniske dokument. Denne teori kræver flere hσndplukkede fejl og forudsætter eksistensen af et dokument, der i øjeblikket ikke kendt til arkæologer.

Siv

Arabisk udtrykket "kufa" og den hebræiske "kofer" både henvise til både vævede palmeblade, pilegrene, siv og lignende planter. Disse både er stærkt belagt med bitumen eller pitch på indersiden og har været i brug i mange år. Resten af første Mosebog 6:14 understøtter denne læsning i, at det pålægger Noah til pels ark med pitch inde og ude, som reed både kræver forbliver vandtæt. Reed bådene er dog relativt små i forhold til de angivne dimensioner af Arken.

Pitch-dækket træ

Den internationale Standard Bibelen encyklopædi tyder på, at "gofer" er beslægtet med ord "gophrith," hvilket betyder pitch eller svovl eller "kopher," som har en lignende betydning. Denne læsning tyder på, at ark skulle bygges af træ overtrukket grundigt med banen. Senere instruktion om at dække ark indefra og ud med pitch synes overflødig i dette tilfælde, men mange gamle tekster, herunder Bibelen, bruge gentagelse til at uddybe deres point.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com