Hvad står de tre tal i plantenæringsstoffer?

February 15

De tre tal på en gødning etiketten fortæller dig procenter af kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K) produktet indeholder. Tallene er altid i samme rækkefølge. Etiketter og havearbejde litteratur henvise til disse næringsstoffer ved deres kemiske symboler (N-P-K). Faktum at både fosfor og kalium start med en P kan føre til forvirring. En nem måde at huske hvad P står for er, at fosfor, angivet med bogstavet P, har to Ps i det, mens kalium kun har én.

Kvælstof

Planter har brug for masser af kvælstof til at vokse, og det dræner fra jorden hurtigere end andre næringsstoffer. Symptomer af kvælstof mangel er langsom vækst, forkrøblede planter og bleg eller gule blade. Sprøjte planterne med en flydende nitrogen kilde såsom fisk emulsion, gødning te eller flydende kommercielle gødning som en hurtig løsning. Tilføje en langsomt virkende kilde såsom blodmel, bomuldsfrø måltid, komposteret gødning eller kemisk gødning med et højt kvælstofindhold værdi til jorden. Kød-og benmel har en omtrentlig NPK forholdet mellem 12-3-0 og forholdet til bomuldsfrø måltid er ca 7-2-2. Ratio for gylle afhænger af dyret og dets kost. Organiske kilder har lavere kvælstof værdier, så du er nødt til at tilføje mere, men de også tilføje organisk materiale til jorden, forbedre dens struktur.

Fosfor

Fosfor hjælper afgrøder modne hurtigt, bygger stærke stilke og hjælper planterne modstå insekter og sygdomme. Det hjælper også med roden dannelse, frugtsætning, blomstrende og frøproduktion. Mangelfuld planter har rød eller lilla farve på undersiden af blade og stængler. For en hurtig løsning, sprøjte planterne med fisk emulsion eller kommercielle flydende gødning, og følge op med rock fosfat (0-31-0) eller langsom frigivelse kommercielle gødning med et højt fosfor værdi. Gødning med et højt fosfor værdi og lidt eller ingen kvælstof eller kalium er sommetider mærket som super fosfat gødning.

Kalium

Planter har brug for kalium til fremstilling af sukker, stivelse og proteiner. Kalium hjælper planter tåle kulde og hjælper rodfrugter udvikle. Planter, der er mangelfuld i kalium udvikle grå-grønne blade med gule kanter og spotting, begyndende med de nederste blade. Anvende flydende kommercielle gødning høj i kalium som et hurtigt fix og følg med greensand, (0-1,5-5), træ aske eller en langsom frigivelse kemisk gødning. Mængden af kalium i træ aske afhænger af træ.

Beregninger

Når du har din jord, testet, vil betænkningen fortælle dig, hvor mange pounds af et næringsstof tilføjes til jorden. Lawn care retningslinjer og specifikke afgrøde retningslinjer også henvise til pounds af næringsstof. Taske etiketten fortæller dig procentdelen af næringsstoffet, så skal du anvende en simpel beregning for at fastlægge pounds af næringsstof i posen. Først, konvertere procentdelen til et decimaltal ved at dividere det med 100. Multiplicer indeholder decimaltal af vægten af posen til at bestemme pounds af næringsstoffet posen. For eksempel, indeholder en 10 lb. pose med 20-10-10 gødning 20 procent kvælstof. Opdele 20 af 100 for at få.20. Når du ganger 10 lbs af.20 du opdage, at indeholder tasken 2 pounds af kvælstof.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com