Hvad varmelegemer er mest energieffektive?

April 19

Hvad varmelegemer er mest energieffektive?

Når du vælger et varmesystem til dit hjem, er det vigtigt at forstå de relative effektivitet og energiomkostninger forbundet med forskellige varmelegeme typer. De højeste effektivitet ovne er ikke nødvendigvis den mest rentabelt at drive. Brændstof-kilder og tilgængelighed også spille en vigtig rolle i at vælge en hjem varmesystem.

Ovne og kedler

Ovne og kedler bruge elektricitet eller brændsel til varme luft eller vand. Ovne varme luft, som derefter cirkulerer gennem hjem via kanalen arbejde til at opvarme værelserne. Kedler varme vand eller producere damp, som derefter cirkulerer gennem en radiator eller opvarmer luften som en spole. Ovn og kedel effektivitet ratings er givet i procenter og angive, hvor meget af det brændstof, der forbruges er faktisk omdannes til varme. Gamle ovne og kedler er kun omkring 68-72 procent effektiv, mens nye højeffektiv systemer 90 til 97 procent effektiv.

Elektrisk modstand

Overvejer kun den elektricitet, der forbruges af varmelegeme som opholdssted, er elektrisk modstand ovne næsten 100 procent effektiv. Dette tal dog misvisende, fordi den ikke tager effektivitet ved at producere elektricitet. Af denne grund og på grund af prisen på elektricitet er elektrisk modstand ovne en af de dyrere typer af varmelegeme til at fungere. Hvis elektricitet er den eneste varme indstilling, en varmepumpe er sandsynligvis en mere omkostningseffektiv løsning.

Varmepumper

Varmepumper køre på elektricitet, men bruger kun en brøkdel af den strøm, der kræves til elektriske modstand opvarmning. I stedet for at generere varme, simpelthen flytter varmepumper varme fra ét sted til et andet ved hjælp af 30 til 40 procent mindre elektricitet end elektriske modstand opvarmning. Standard air source varmepumper udvinde varme fra udeluften til varme indeluft, ligesom køleskab i bakgear, og kan også tilbyde aircondition om sommeren. De er mest effektiv i et moderat klima, hvor udendørs temperaturer er ikke ekstreme.

Træ og pille brænde

Mange hjem er stadig afhængige af træ eller pellet ovne for varme. Træ røg indeholder forurenende stoffer, herunder kuldioxid, carbonmonoxid, nitrogenoxider og partikler, som forårsager sundhedsmæssige betænkeligheder og bidrage til luftforureningen. Ældre træ og pellet brændende apparater ineffektivt brænde brændstof og frigive mange forurenende stoffer. Men der er nye modeller designet til at kontrollere forurening og mere fuldstændigt brænde brændstof. Disse effektive træ og pellet apparater giver ren og effektiv varme, og kan sammenlignes med el eller gas.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com