Hvad vil gøre en plante vokse hurtigere?

June 4

Hvad vil gøre en plante vokse hurtigere?

Når planterne har de rette betingelser, vil de vokse og ofte vokse hurtigt. For at maksimere plantevækst, skal gartnere ofte arbejde i gødning og vand deres planter for at optimere planternes vækst. Der er ingen magiske tricks for hurtig plantevækst, men anvende prøvede og sande strategier vil hjælpe din plante vokse kraftigt.

Gødning

At give planterne de rigtige næringsstoffer vil hjælpe dem med at vokse hurtigt. Kvælstof spiller en stor rolle i hurtig stængel og blad vækst. Fosfor kan planter til at udvikle deres blomster hurtigt. Calcium spiller en vigtig rolle i cellevækst og division. Boron sikrer, at planter oplever regelmæssige vækst. Plante vækstfremmende hormoner indeholder zink. Kobber spiller en vigtig rolle i rodvækst. Uden molybdæn, plejer at vokse planter. Nøglen til hurtig plantevækst indebærer imidlertid, at planter får de rigtige mængder af næringsstoffer, da overdreven næringsstoffer kan føre til toksicitet og også forhindre planterne i at optage andre næringsstoffer. Undertiden har planter ikke passende næringsstof optagelse på grund af jordens surhedsgrad. De fleste planter vil en jord pH interval mellem seks og syv.

Vand

Planter bruger vand for fotosyntese. Derfor, planter med utilstrækkelig vand vil kæmpe for at vokse. Planter har også brug for tilstrækkelig vand at tage næringsstoffer op via rødderne og også opretholde vandtryk, hvorfor planter visner, når de har utilstrækkelig vand. Men ligesom med næringsstoffer, planter har brug for den rette balance af vand. Overdreven fugt vil forårsage anlægget til at kæmpe for at få ilt til sine rødder. Planter vil ofte udvikle root rot og mister deres evner til at optage næringsstoffer fra jorden, som kan bringe plantevækst i stå og kan forårsage anlægget for at omkomme. Selv hvis du vand anlægget tilstrækkeligt, får nogle planter for meget eller for lidt vand afhængig af jordens konsistens. Mere ler-lignende jord vil forhindre vand i at dræne batteriet, mens sandjord kan ofte tørre ud som jord afløb væk.

Lys

Planter har også brug for tilstrækkelig sollys til at vokse kraftigt. Gartnere kan nemt opfylde dette behov, når anlægget modtager naturligt sollys. Men nogle plantearter vil ikke vokse hurtigt i områder, som simpelthen ikke får nok sollys. Indendørs, nødt gartnere sommetider til at supplere sollys ved hjælp af fluorescerende lys, og metalhalogen lys. Hvidglødende og LED lys vil ikke producere lys i den rigtige farvespektrum til at nære plantevækst højtryks natrium lys vil ofte fremme planter til at vokse høj og langbenet og planter generelt synes ikke sundt under højtryks natrium lys. Uanset lys du bruger, Sørg for, at anlægget har nogle mørke perioder til at udløse blomst vækst.

Temperatur

Temperaturen spiller en vigtig rolle i planternes vækst. Uanset de temperaturer, der plantearter har tilpasset, planter har tendens til at indgå i perioder af vækstdvale når vejret falder til beskytter planten mod dehydrering. Gartnere kan gøre meget for at tilskynde til planternes vækst i disse perioder, men de kan beskære deres planter, således at de vil vokse mere sundt i foråret og sommeren.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com