Hvad Woods er sikkert at brænde i pejse?

November 29

Da de fleste brænde er lokalt producerede, varierer de bedste sorter til brændstof fra region til region. Selv om i mange boliger pejs ikke er den vigtigste varmekilde, er korrekt vedligeholdelse og brug altid vigtig. Forkert brændstof kan være farligt og usundt samt ineffektive. At vælge de rigtige træ brændstof vil indebære at lære at identificere større klasser af træer såvel som arter, og undgå moderne farer fra kompositter og kemikalier.

Nåletræer

Den primære fare ved brug af træ brændende varmesystemer er ophobning af brandfarlige creosot på indvendige skorstene og skorstene. Harpiksholdige woods--generere fra nåletræer med nåle i stedet blade--røg tyk med uforbrændt kulstof og pitch. Enhver oprustning mere end en 1/4-inch tyk på indersiden af en skorsten kan antændes og brænder varmt nok til at knække mørtel. At vælge træ, der brænder rent reducerer problemet men fjerne ikke det helt.

Løvtræ

Træ broad-leafed træer er generelt en sikker og effektiv brændsel til pejsen. Almindelige arter som eg, hickory, ahorn og Ask er den sædvanlige brændstof skov i øst og syd, med aspen udbredt i Rocky Mountain stater. Elletræ og ahorn er de mest almindelige sikker brænde træer i den amerikanske Northwest. Valg vil altid afhænge af lokale forsyning; etablerede forhandlere ved den bedste arter på deres område og vil ikke sælge upassende brændstof.

Medfølgende træ

Fremstillede pejs logs, designet til nem start og endda dekorativt farvede flammer, er sikkert at brænde, men ikke økonomisk. Samlet lejr træ kan omfatte en række arter, herunder pine og cedar. Ren træ scraps ofte inkluderet i bundtet træ kan gøre god kindling for at starte en brand, men bør ikke anvendes som den primære brændstof. Små stykker af træ gør en varm hurtig brand, der er vanskelige at kontrollere i åben pejs; større stykker brænde længere med mere strålende kullene og mindre flamme.

Bjærgning

Skrot tømmer kan være tilgængelig for gratis på byggepladser, men kun rene hårdttræ tømmer er sikker brændsel. Malet eller behandlet tømmer og kompositter som spånplader indeholder store mængder af kemikalier og bør ikke brændes. Dampe kan være farlige at indånde. Affald plader fra savværker kan derimod være en praktisk kilde til ren, billig pejs brændstof, hvis du kender hårdttræ ved synet.

Krydderier

Alle brænde bør grundigt krydret af lagring i et tørt sted i flere måneder før brug. Brændende grønne træ af alle arter kan forårsage hurtige ophobning af farlige lag af creosot og sætte et hjem med risiko for brand. Regelmæssig inspektion og rensning af røgrør og skorstene er afgørende.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com