Hvælvet loft belastning beregning

February 7

Hvælvede lofter er oprettet ved hjælp af kurver eller buer kaldes ribben. Buer overfører deres last direkte til bærende vægge eller er hængt fra spær. Når det hvælvede loft er hængt fra spær, bære spær belastning at understøtter.

Støttet af vægge

"Tag Watching" af Edmund Jupp stater: "Når belastningen kommer at buen, de yderste ender af denne kurve har tendens til at sprede, øge de vandrette kræfter på understøtter mere og mere som belastningen øges." Taller spænder tilføje større vandret last på bærende vægge. I belastning beregninger bærer ridge bestyrelsen belastningen af det hvælvede loft, medmindre det hvælvede loft er hængt fra spær.

Hængende fra loftet

Vægten af det hvælvede loft er tilføjet til tag vægten for en total force W. Den samlede kraft W ganges med cosinus af loft eller spær vinkel vinkelret bestemme den aksiale kraft i spær. Hvis det hvælvede loft hænger fra center span, fordelt belastningen ligeligt til de bærende vægge.

Effektiv længde

Bredere buer og tungere byrder kræve tykkere arch ribben at bære vægten. Endnu kan buer være lavet af flere sektioner forbundet med hinanden. Den faktiske længde af en bue er en faktor, der er bestemt af sin stress, multipliceret med den sande arch længde divideret med to. Faktor spænder fra 1,02 til 1,25. Ifølge "Stål strukturer" af Hassan Al Nageim og Thomas Joseph MacGinley: "højere faktorer anvendes til højhuset buer." Effektiv længde bruges som hvælvet loft rib længde i tag belastning beregninger.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com