Hvem opfandt kombination afløse?

September 22

Kombination afløse præsenterer et puslespil til sin oplukker--kun én korrekte nøgle eller kombination er i stand til at åbne låsens unikke design. Disse særlige design, dog har varieret meget gennem de sidste par tusinde år. Således, den kombination afløse historie er kompliceret og uklar. Med spor tilbage til 704 f.kr., har forbedringer og ændringer kulminerede i de simple single - og multiple-dial låse allestedsnærværende fundet i dag.

Tidligste lås

Begrebet en kombination afløse blev først præsenteret af egypterne, som blev fundet i ruinerne af det gamle palads Khorsabad i Niveveh (bygget i 704 f.kr.). Denne opfindelse blev lavet af flere pinde af træ, hvoraf hver var placeret på en anden længde, således at det passer perfekt ind i en individualiseret slot nederst i tingest. Plads nok var tilbage for en specialiseret nøgle passer blandt træstave, løft dem i fladede huller på den modsatte side af enheden. Dette tillod døren til slottet skal åbnes.

Første Metal låse

Romerne hævdede de tidligste ideer, metal kombination låser. Fremme de egyptiske principper, erstattet de de træ pins med metal ones. Normalt, var nøglehuller veltalende figurer, mønstre eller dyr. Dette gjorde dem vanskelige at formere, hvilket forhindrer lock picking. En anden vigtig funktion af romerske låse var Ward Lock, hvilket (ved hjælp af underopdelinger omkring hullet) forhindrer montering i nøglehullet forkert nøgler.

Avanceret kombination låser

Linus Yale Jr. af Shelburne Falls, Massachusetts opfundet bank låsen i 1851. Derfra gik han at opfinde Yale Magic Bank lås, Yale dobbelt Treasury Bank lås og cylinderlås. Af disse, har cylinderlås (baseret på de oprindelige egyptiske design) været mest udbredte revolutionalized, da dens design fungerer som udgangspunkt for mange af de enklere kombination låser i dag.

Moderne kombination låser

Størstedelen af kombination låser er baseret ud fra Pin Tumber eller Ward designene. Flere tal eller bogstaver vil typisk danne en kombination for at åbne låsen. Ideen til sådan et design blev optaget af Gerolamo Cardano i Italien i 1500-tallet.

Forbedringer af den moderne kombination afløse

Joseph Loch Tysklands skabt den første "moderne" kombination afløse i 1878 til Tiffanys guldsmede i New York City. Mens gør så, og for de næste 20 år, fokuseret Loch på forbedringer indenfor tumblers til at give maksimal sikkerhed og minimal bedrag.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com