Hvid Gardenia blomster

November 20

Hvid Gardenia blomster

Hvid gardenia blomsten er også almindeligt kendt som cape jasmine. Ifølge Floridata hjemmesiden, er hvid gardenia blevet fejlagtigt kaldt cape jasmine fordi det menes, at gardenia kommer fra Kap det gode håb i Sydafrika. Men planten er hjemmehørende i Taiwan, det sydlige Kina, Japan og tilstødende regioner i den subtropiske østlige halvkugle. Hvid gardenia tilhører familien Rubiaceae (krap familie). Det videnskabelige navn er gardenia augusta.

Beskrivelse

Blomsterne er hvide, med en voksagtig føler og er 2 til 3 inches i diameter. Som blomsten aldre vil det vise en cremet gul. Bladene af hvid gardenia plante er en blank mørk til lys grøn, 2 til 4 inches lang, med en læderagtig fornemmelse. Buske vokser 6 til 8 fod i højde, næsten lige så i bredde og vil ligne en tætte afrundede højen.

Bruger

Hvid gardenia planten bruges ofte som en modellen busk på grund af dens fritstående form. Den stærke, søde duft af blomster har gjort anlægget ønskeligt at bruge i udendørs opholdsområder og i nærheden af terrassen. Hvid gardenia — sammen med magnolia — er et traditionelt symbol for den amerikanske dybe syd, ifølge Floridata hjemmesiden.

Betydning

Sæsonen er lang for den hvid gardenia. Blomsten begynder blomstrer i midten af foråret og fortsætter o bloom i forsommeren. Anlægget er også tørke tolerant. Ud over at blive brugt som en busk, kan den hvid gardenia anvendes som bunddække eller uddannet langs et espalier.

Overvejelser

Den bedste jord til en hvid gardenia er fugtige, sure og veldrænet. Planterne trives i halvskygge i varme indre dale og væksten vil være moderat. Formering er opnået ved stiklinger, som root nemt hvis jorden er fugtig. Dette gøres bedst i de varme sommermåneder. Hvid gardenia vokser bedst i USDA hårdførhed zoner 8 til 10. Det bør være beskyttet mod alvorlige fryser.

Forsigtighed

Hvid gardenias er kendt for at være modtagelige for sugende insekter. Hvide fluer vil ofte ses sværmer omkring planten. Fluerne lægger æg, der slår ind suger larverne. Blomsten er også modtagelige for en lang række andre skadedyr, den anden mest besværlige at være skjoldlus. Skadedyr kan styres let ved hjælp af miljøsikker olie og sæbe spray. God luftcirkulation hjælper også med at styre skadedyr.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com