Hvid svamp på ahorn træer

December 26

Hvid svamp på ahorn træer

Mange hårdttræ arter alter såsom, birk, hassel og ahorn påvirkes af en hvid svamp kaldet Phyllactinia guttata eller meldug. Heldigvis, Phyllactinia guttata infektioner er sjældent et problem og kræver ikke behandling.

Identifikation

Ifølge Christine Engelbrecht fra Iowa State University udvidelse er meldug en af de nemmeste træ betingelser at diagnosticere. Det er kendetegnet ved en hvidlig eller lys-grå pulverformige afstøvning på stængler og blade. Undersiden af bladene bliver drysset med små sorte vækster, der opstår sent i sæsonen når svampen når den reproduktive fase.

Effekter

Svampen tilbringer vinteren inde løv eller på jorden. Det frigiver nye sporer i løbet af foråret, og sporerne rejse gennem luften til at oprette nye svampeinfektioner på overfladen af bladene.

Forebyggelse/løsning

Meldug opstår som regel sent i sæsonen på store løvfældende træer. Da bladene har allerede lavet mad til år og vil falde hurtigt, skader at sygdommen ikke normalt anlægget, ifølge Engelbrecht. Fungicider er mest effektive, når de anvendes som en forebyggende foranstaltning.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com