Hvid svamp på en Sago Palm

December 8

Sago palm er ikke en palm, men en cycad, og hvad der ligner en hvid svamp på bladene af en sago palm ikke er en svamp, men et insekt kaldet asiatiske cycad skala. Dette insekt vil dræbe din sago, hvis venstre ubehandlet. Det er i stand til ødelæggende og dræbe en mellemstor plante inden for et år. Det er ikke vanskeligt at styre med en omhyggelig behandlingsprogram, men næsten umuligt at helt udrydde. Angreb i Florida blev så intens, at nogle amter midlertidigt suspenderet salg eller import af sago palms indtil det blev bragt under kontrol.

Oprindelse og udbredelse

Aulacaspis, eller asiatiske cycad skala, opstod i Thailand og det sydlige Kina. Det blev opdaget i 1990 ' erne i Miami på lovligt importeret koglepalmer og har siden spredt sig i hele staten. Med nogen naturlige fjender forventes det at flytte rundt i USA gennem transport og salg af børnehave lager. Det blev rapporteret på lager i Florida, South Carolina, Hawaii, Louisiana, Georgien, Texas, Californien og Alabama. Det har også spredt sig til de amerikanske jomfruøer, Caymanøerne, Viequest øer og Puerto Rico.

Karakteristika og skadedyrsangreb

Voksne kvindelige skalaer er orange og har en voksagtig, ydre belægning, beskytte dem og deres æg. Voksne hanner er brunlig-orange og ligner flyvende myggene. Unge er hvide og ligner andre skala arter. Infestation starter på undersiden af blade, men flytter hurtigt til bladenes inderlår. Bladenes snowlike udseende er på grund af det enorme antal af hvide, juvenil skalaer. Infestation skrider frem til at omfatte hele bladet, trunk, frø og kegler og endda rødder. Bladene typisk bliver gule og dø, hvis insektet ikke er kontrolleret.

Levesteder og tilpasning

Asiatiske cycad skala hovedsageligt påvirker sagos, men er fundet på andre medlemmer af familien cycad. Kongen sago er de mest truede arter i cycad. Det faktum, at den foretrukne vært er Cycas familiemedlemmer kan indikere, at det er den oprindelige vært af insektet. Dens evne til at angribe rødder kan være en tilpasning, der er udviklet for at overleve børste brande.

Indvirkning

Cycad aulacaspis skala kan helt udslette børnehave bestandene inden for et år. Det kan potentielt forstyrre den verdensomspændende gartneri cycad handel. Det også inficerer og dræber indfødte koglepalmer i naturen, hvilket er problematisk, da mange koglepalmer er truede.

Kontrol

Før behandling af anlægget, fjerne alle stærkt angrebne blade, placere dem i en plasticpose og disponere over dem. Denne drastiske beskæring skader ikke planten. Kontrol er primært gennem ultrafine gartneri olier anvendes en gang om ugen i fem uger på blade og jorden. Der er ikke en eksakt formel på etiketten, men planterne tolerere en relativt høj vifte af koncentration, så holde sig til den høje side af anbefalingerne. Mætte hele overfladen af anlægget, herunder begge sider af blade, stængler, trunk og jorden. Tilføje en spiseskefuld af flydende opvaskemiddel til olieblanding hjælper det stick til insekter, øge dens effektivitet. Spray blade med en kraftig strøm af vand før sprøjtning for at vaske af døde skala og bebyggede olie. For at dræbe skala på rødderne, bland nok olie løsningen til at mætte jorden omkring planten til dybden af 1 fod ved hjælp af 2-1/2 tbsp. per gallon af vand. Biologisk kontrol er testet, såsom en Bille, der spiser skalaen og en parasitære hveps.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com