Hvid svamp på nektariner

March 30

Hvid svamp på nektariner

Som medlemmer af samme art er nektariner (Prunus persica) og ferskner meget ens. Nektarin er kendetegnet ved fravær af lille, fuzzy hår på sin frugt. Nektariner og ferskner også dele de samme skadedyr og svampe patogener. Mens svampeinfektioner kan vises i en række farver, herunder grå, brun og sort, er der flere typer, der forårsager særprægede hvide vækst eller misfarvning på deres vært plante.

Meldug

Sigt meldug beskriver flere svampe arter, der angriber et stort antal frugt og prydplanter træarter. Sphaerotheca pannosa svamp er ansvarlig for meldug på ferskner og nektariner. Mens denne svamp er sjældent dødelig, selv for unge træer, skader det nye frugter på sin vært træ, gør dem uegnede til konsum. Meldug etablerer sig på overfladen af nektarin og fersken frugt. De runde, hvide kolonier af svamp er let synlige. Infektion skrider frem, meldug breder sig til andre skrøbelig vækst, bladene og unge stængler, og kan også skade blomster. Frugter inficeret med denne meldug i sidste ende rådne og drej mørke.

Rhizopus Rot

Rhizopus rot er et alvorligt problem for kommercielle nektarin og fersken avlere. Ifølge offentliggørelse fra North Central integreret skadedyrsbekæmpelse Management Center, denne svamp har tendens til at dukke op efter frugten er i transit til markeder og er i stand til at ødelægge en hel frugt i en eller to dage. Det påvirker også frugten af andre Prunus-arter, herunder kirsebær og blommer. Denne svamp vises som hvid skimmel vokser på overfladen af inficerede frugt. Det forårsager mørk-farvet legioner, som regel brun, og kan udstråle en dårlig lugt. Det spreder hurtigt mellem frugter, der er lagret sammen og kan også vokse langs overfladen af beholderen.

Fersken blade krøller

Fersken blade krøller, forårsaget af Taphrina deformans svamp, kan også forårsage hvide misfarvning på sin vært. Denne svamp angriber blade af nektarin og fersken træer ved at beskadige bunden af bladet i nærheden af stilken. Inficerede blade opstår i deforme figurer og er i stand til at foretage fotosyntese korrekt. Mens bladene er i første omgang rød eller brun, vækst af svampe kolonier på de beskadigede væv forårsager dem til at vende gul eller hvid. Ifølge University of California, denne sygdom påvirker sjældent nektarins frugt, men den kan sprede sig til dem fra stængler, knopper og blade.

Forvaltning og forebyggelse

At forhindre udbrud af disse frugt-spise svampe er afgørende for både kommercielle og indenlandske nektarin produktion. Købe frø og unge planter fra en licenseret børnehave og undersøge dem for tegn på svampeinfektion hjælper med at forhindre en tidlig infektion af svampe. Stængler, blade og frugter med synlige tegn på svampe skader bør beskæres fra træer straks at begrænse spredningen af patogenet. Træer, der lider alvorlige skader bør også fjernes, sammen med deres vragrester, at forhindre svampe fra overvintring i rådnende organisk materiale. Afhængigt af de lokale juridiske begrænsninger, kan en anvendelsen af fungicid også være en passende teknik for en alvorlig svampe angreb.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com