Hvide pletter på blade efter en regn

July 11

Hvide pletter på blade efter en regn

Regn nærer planter og holder dem energisk, men visse betingelser gøre regn og luftfugtigheden det bringer problematisk. Når planterne er overfyldte, eller hvis de ikke er plantet i ordentlig jord eller ordentlig sollys, kan de udvikle tegn på problemer på deres blade.

Fugtighed

Efter en regn fordamper fugten på blade og på overfladen af jorden. Men hvis der er tungt skydække, eller det er natten, eller hvis vejret er for cool for vand at fordampe hurtigt, fugten forbliver rundt. Høj luftfugtighed efter en regn giver en moden atmosfære for svamp - både gode og dårlige.

Sygdomme

Anthracnose, forårsaget af svampen Colletotrichum gloeosporioides, starter som cremet bleg eller hvide pletter på nederst blade af planter, der vokser i høj fugtighed betingelser. Sort sporerne udvikle på de hvide pletter, og sprede sig til andre blade gennem sprøjt fra mere regn eller vanding. Meldug er forårsaget af mange arter af svampe og inficerer mange planter, når der er høj luftfugtighed kombineret med kølige aftener, men ikke mens bladene er stadig våd fra regnen. De fuzzy hvide pletter vises kun den næste dag eller dagen efter.

Løsninger

At sikre, at planterne i haven har masser af plads til at vokse og at der er rigelig luft omløb vil hjælpe med at forhindre lommer af høj luftfugtighed efter en rainstorm, som er venlige at leaf spot infektion. Mens der er fungicider, der hjælper med disse sygdomme, bør de kun bruges som en sidste udvej. Meldug især er en sæsonbestemt problem, der ikke er dødelige og vil stilne når betingelserne er ikke længere gunstige.

Overvejelser

For at forhindre anthracnose, bør planter ikke top-vandes, eller udvandet på deres løv. Hvis planter er kun vandes under løv mellem uvejr, spredning af anthracnose bremser eller stopper, så at når en rainstorm kommer langs, der er mindre anthracnose svampesporer at sprede sig rundt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com