Hvide pletter på røde Impatiens

December 13

Impatiens (Impatiens walleriana) er en årlig blomstrende plante, der er nemme at dyrke og giver rigelige blomster fra slutningen af foråret til at falde. De har blanke, mellemstore blade og bærer 1 til 2 tommer rød, hvid, pink, violet eller orange blomster i enkelt eller dobbelt sorter. Impatiens vokse til 12 til 18 inches høj. Selvom generelt sygdoms- og skadedyrsbekæmpelse resistente, impatiens kan udvikle problemer, der forårsager hvide pletter på bladene.

Voksende Impatiens

Vokse impatiens fra frø eller stiklinger købt fra dit lokale Havecenter. Start frø indendørs otte til 10 uger før den forventede transplantation dato Hvornår alle frost fare er overskredet. Udendørs, foretrækker impatiens halvskygge med fugtig, godt afdrypning jord. To til fire timer af direkte sollys er alle at impatiens behøver. Planter, der dyrkes i tunge skygge blomstrer mindre men vokse højere. Vand dem mindst en gang hver uge i tørt vejr og anvende en langsom frigivelse gødning ved plantning, ifølge Iowa State University gartner Richard Jauron.

Impatiens problemer

Impatiens er generelt kendt som hårdføre planter med par skadedyrs- og sygdomsbekæmpelse problemer. Men, temperatur og kunstvanding variationer kan svække planten, så insekter og patogener at tage hold. Overvåge impatiens tæt for angrebets tegn på stængler og blade undersider. Fjern misfarvede, visne og forkrøblede blade og blomster, som er tegn på driftsstop. Behandling af impatiens problemer beskytte tidligt hjælper med at plantens sundhed og blomstrende evne.

Meldug

Meldug er en hvid, melet svamp vokser på toppen af blade. En række forskellige plante patogener forårsager det. Meldug opstår, når der er et udsving på varme og kølige temperaturer med en relativ luftfugtighed på 85 procent. Meldug forekommer som hvide pletter, som er meget forskellig på røde blomster. Når svampen vokser stærkt, det ser ud som en grålig vækst på blade. Triflumizole fungicid hjælper med at beskytte planterne mod denne sygdom, efter Penn State University. Chlorthalonil anbefales hvis planterne ikke er blomstringen.

Thrips

Thrips er små insekter omkring 1/16 tommer lang, indsamler på bladenes undersider. De er slank med vinger og kan være gul-brun til mørk brun i farven. Disse insekter suge saft fra bladene, forårsager misfarvede, bleg steder på blomster. Thrips i små tal skader ikke den plantesundhed, men store mængder kan forårsage alvorlig forvrængning. Spinosad styrer befolkningen.

Impatiens nekrotisk Leaf Spot

Impatiens nekrotisk leaf spot, tidligere kaldet tomat virus leaf spot, er en sygdom, der ofte plager impatiens og andre planter, haven blomst. Thrips overføre denne sygdom. Det spreder sig hurtigt i hele haven sengen. Symptomerne omfatter formørket, koncentriske områder, browning blad kanter og generel tilbagegang af anlægget.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com