Hvide pletter vokser på stueplanter

December 30

Ca 275 arter af mealybugs i USA, men kun to opstå almindeligt på potteplanter; Citrus mealybug (Planococcus citri) og longtailed mealybug (Pseudococcus longispinus), ifølge Iowa State Universitys hjemmeside. Insekter har hvide organer og udskiller en hvid, bomuld-lignende stof, der forårsager hvide pletter på stueplanter.

Liv betydning

Ud over at producere hvide fluffy sekret, der synes at vokse på anlægget, producerer den citrus mealybug kvindelige 300 til 600 æg, som hun encases i et hvidt materiale på plantens stængler og undersiden af bladene. Longtailed mealybug fejlen encase ikke æg i et hvidt stof, men har ca 200 levende unge.

Effekter

Insekt skader stueplante af vedlægge sin skarpe mund til anlægget og sutte sin næringsstoffer. Dens glubende aktivitet forårsager blade til gule og falder fra anlægget. Nye vækst ofte vises forvrænget og forkrøblede. Mealybugs også udskiller en honningdug stof, der kan forårsage plante til at vokse en sort, snavsede svamp

Kontrol

Styre mealybugs ved at duppe dem med sprit. Tør bugs væk ved hjælp af en blød, våd klud. Spray anlægget med et brusehoved eller andre insisterende vandkilde til at fjerne bugs. Hvis infestation er svær, kan du overveje at bruge et pesticid, der indeholder rotenon, pyrethrin, resmethrin, azadirachtin eller permethrin få kontrol.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com