Hvilke årsager Metal træthed?

July 12

Metaller er anvendt til at konstruere ting som andre materialer som plast eller træ ikke er stærk nok. Selv i populærkulturen betragtes metal som et materiale af uendelig og ubegrænset holdbarhed, som det fremgår af almindelige dagligdags sætninger som "hård som søm" eller "jern-pletterede garanti." Men metal, ligesom alle andre materiale, har en levetid. Visse faktorer kan bidrage til metaltræthed, et fænomen, der stærkt kan mindske styrken af metal materialer.

Metaltræthed

Metaltræthed er et udtryk for strukturelle skader påført metal materialer, når de udsættes for gentagne gange for at understrege. Producenterne bruge ofte en teknik kendt som cyklisk lastning for at teste styrken af metaller; processen indebærer markedsføring en belastning på metal, fjerne det og placere den samme belastning tilbage på metal gentagne gange. Selv om belastningen forbliver den samme, og selv om belastningen er inden for grænserne af metal, er metal træthed navnet for den strukturelle skader, der skyldes gentagne cykliske lastning.

Årsager

Når en belastning er placeret på et stykke metal, udvider metal lidt indtil belastningen er frigivet. Udvidelse og sammentrækning af metal som belastninger er tilføjet og fjernet årsagerne mikroskopiske revner i overfladen af metallet. Da metal der er mere cyklisk lastning, revner får større og større, og i sidste ende nå en kritisk størrelse hvor de rive stof af metal. Under disse betingelser, kan metal helt smuldre, igen selv om belastningen er godt inden for masse tærsklen af metal.

De Havilland Comet PASSAGERFLY

En af de mest berømte forekomster af metaltræthed opstod i 1952. De Havilland Comet PASSAGERFLY var den første kommercielle PASSAGERFLY bruge jet engine teknologi. Knap et år i sin tjeneste som en kommerciel PASSAGERFLY, mange af dyserne lidt ulykker, der senere blev forstået at være resultatet af metaltræthed. Designere har undladt at træffe metaltræthed hensyn og jet's kabine depressurizing og repressurizing gentagne stress forårsaget metaltræthed så alvorlige, at flænger vil rippe gennem siden af flyet i midten flyvning.

Videnskabelige betragtninger

Forskere bruger en figur kendt som trækstyrke (UTS) for at støtte i deres bestemmelse af mængden af metaltræthed et materiale kan tåle. Stål, for eksempel, har en UTS værdi på omkring 160.000 pounds per kvadrattomme (psi), afhængigt af slickness af metallets overflade. "Udholdenhed limit"--mængden af metaltræthed stål kan tåle uden at bryde, er omkring 45 til 50 procent af UTS, eller omkring 80.000 psi. Husk på at disse værdier er yderst spekulative og afhænger af mange faktorer, herunder slickness af overfladen af jern og stål type.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com