Hvilke årsager sod oprustning i en brændeovn?

February 9

Hvilke årsager sod oprustning i en brændeovn?

Ophobning af sod i din brændeovn er uundgåelige, men som creosot bygger i din skorsten, udkastet til åbning er reduceret, og dette kan føre til brand. Skorstene, der har en lav udkast forårsager de fleste problemer med sod opbygge. Sod oprustning inde i din brændeovn rør vil også afhænge af typen af træ og andre materialer, du brænder, tætheden af røg og temperaturen inde i din brændeovn.

Langsomt brændende brande

Når brande er brændt ved en temperatur, der er under 250 grader Fahrenheit, kreosot eller sod kondenserer på indersiden af ovnen rør og skorsten skorstene. Hvis temperaturen er mindre end 150 grader Fahrenheit, bliver denne resulterende sod, tykkere og klistret som tjære. Det fælder CO2 fra røgen, der tørrer inde i rør og røgrør og er yderst brandfarlig. Udstødningsgas fra en brændeovn har tendens til at være køligere end dem i en pejs, så sod oprustning tendens til at være mere af et problem, når brande er brændt langsomt og ved en lavere temperatur.

Røgtæthed

Tyk, tæt røg producerer en betydelig mængde af sod. Denne massefylde er reduceret ved brug af små mængder af træ til at starte branden og fyret op det ofte. Tilskynde til hurtigere brænding ved at forlade luftindtaget eller døren åben lidt indtil træet er brændt til det meste trækul og derefter lukke den. Denne ekstra luft tillader mere intense, brændende, hvilket sænker risikoen for creosot-dannende gasser udvikle. Den genererer også mere varme.

Lav udkast

Lav udkast øge mængden af creosot eller sod bygget op inde i din skorsten eller rør. For at øge udkastet, sikre, at du har så få bøjninger som muligt mellem din brændeovn og en skorsten og at rørene er ordentlig højde og størrelse til din brændeovn. Faldende flue størrelse i en stor skorsten vil også øge udkastet. Dette gøres ved at installere en rustfrit stål liner eller en ny, mindre og mellemstore flue.

Forkert tænding

Når du starter en brand i din brændeovn, kan ved hjælp af forkerte materialer resultere i sod bygge op. Forsøger at begynde at bruge et stort stykke træ, for eksempel genererer ikke en varm nok brand for at forhindre creosot dannelse. Benzin, Petroleum eller lightergas bør aldrig bruges til at starte en brand i din brændeovn. Til at starte en brand ordentligt, krølle tørt papir på bunden af ovnen og dække det med kindling. Når kindling brænder lyst, kan tørre, krydret træ tilføjes.

Vådt træ

Brænd ikke vådt træ eller andre fugtige materiale i din brændeovn. Dette fører til en betydelig mængde af sod oprustning i din skorsten og rør. Tør, krydret træ producerer mere varme og derfor danner mindre sod, mens vådt træ varmer til en lavere temperatur og tager længere tid at brænde varm nok til at skabe ild.

Rengøring

Skorstene og komfur rør kræver rengøring mindst en gang om året for at forhindre brande forårsaget af sod bygning op inde. Dette kan være nødvendig oftere afhængigt af, hvor ofte den brændeovn bruges og hvordan den betjenes. En god tommelfingerregel er at rengøre skorstenen når sod oprustning når 1/4-inch. Undersøg din skorsten ugentligt for at sikre det renses før det hober sig op over dette punkt. Forsøg ikke at brænde sod oprustning ud af din skorsten eller ovn rør. Dette er mere tilbøjelige til at forårsage en brand eller føre til revner i din skorsten.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com