Hvilke grøntsager & frugter er gode til at vokse i en have?

September 27

Hvilke grøntsager & frugter er gode til at vokse i en have?

Frugt og køkkenhaver, kan når godt velplejede og ekspansiv, bidrage til at afhjælpe de høje omkostninger ved mad ved at supplere familie fødevareforsyning. Mens nogle frugter og grøntsager er område-specifik eller svært at vokse, kan flere fælles anlæg muligheder dyrkes næsten overalt ved selv de mindste erfarne gartnere. Når du starter en frugt eller en køkkenhave, overveje at plante nogle af grundlæggende.

Tomater

Tomater er en alsidig, velduftende og let at vokse mulighed for selv de mest uerfarne gartnere. Frø og stiklinger er overkommelige og kan købes i en bred vifte af muligheder, fra bøf til cherry. Tomater trives i varmt vejr og kan normalt producere 10-20 lbs. tomater pr. plante.

Salat

Med mindst ni grundlæggende sorter af salat spænder fra bitter til søde og bløde til sprød, kan næsten enhver finde en salat type for personlige smag. Det vokser godt i køligere områder og kan overleve den lejlighedsvise lys frost. De fleste salat sorter vokser bedst i temperaturer på mellem 40 grader og 60 grader Fahrenheit.

Squash

Squash kommer i både sommer og vinter sorter. Inden for disse typer er der flere arter af squash, der appellerer til forskellige jordtyper, temperaturer og miljøer. Mens vinteren squash planter kræver lidt pasning, kræver sommer squash planter som den gule squash mere opmærksomhed og omsorg. At yderligere tendens er belønnet med en enorm output sommeren mid-for sent.

Peberfrugter

Peber er en lav-key anlæg med et sortiment af valg. Gartnere ønsker en mere saftige og mindre smagfuld valg kan vokse peberfrugt. Dem, der ønsker noget krydret kan vælge jalapenos, chili peppers eller et af de anslåede 2.500 nye typer af peber lavet hvert år gennem krydsning. Peber er hårdføre planter, der kan overleve i mange miljøer, men vokser bedst i varme klimaer.

Jordbær

Jordbær planter har et stort output begynder i det tidlige forår og varig gennem størstedelen af sommeren. De kræver en hel del tendens, og hyppig kontrol og plukke af moden frugt. Jordbær planter købes bedst fra en certificeret forhandler at undgå syge planter, der kan spredes i hele din have og påvirke ellers sunde planter.

Bær

Bær, såsom hindbær eller brombær, vokse i store buske, der når etableret, kræver lidt pasning eller pleje. Frugtproduktion varer normalt fra tidligt forår til tidligt efterår og frugt bør indsamles hver to til fire dage. Disse buske kan blive udsat for bug skadedyrsangreb og kan have brug for lejlighedsvis pesticider eller alternative insekt behandlinger.

Æbler

Æbletræer, er selv om store, en meget afdæmpet haven tilføjelse, der kræver lidt mere end god jord, vand og sollys. Som med enhver træ, holde øje for insekt skadedyrsangreb. Selv om de gør tage flere år at etablere, æbletræer er hårdføre, holdbare og kan producere en hel del af frugt hvert år.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com