Hvilke problemer kan gødning årsag?

September 23

Gødning er et stof eller en blanding, fremstillet af enten syntetisk eller økologiske metoder, til at gøre jorden mere frugtbar. Goedningen indeholder tre primære makronæringsstoffer kvælstof, fosfor og kalium samt en række sekundære næringsstoffer og tilsætningsstoffer, som varierer afhængigt af mærke og type af gødning. Under normale forhold og anvendelse, gødning brug er relativt sikker og forårsager nogle problemer for mennesker og miljø. Imidlertid kan fejlagtig anvendelse og over befrugtning forårsage en række alvorlige problemer.

Kvælstof udvaskningen

Kvælstof udvaskningen, forårsaget når kraftig regn mætter jord til et punkt, hvor det overskydende vand absorberer overskydende næringsstoffer, kan potentielt forurene privat forsyninger af drikkevand. Ifølge University of Missouri, kan nitrat udvaskning fra gødning forurene privat forsyninger af vand, som i høj grad, er giftige for nyfødte og småbørn. "Blå-baby" syndrom, et fælles symptom på giftige kvælstof niveauer over 10 ppm (dele pr. million) i drikkevand, tegner sig for en blålig farve af spædbørn hud, øjne og mund, hedder University of Missouri. Eksponering for høje kvælstof niveauer over tid kan føre til døden af interne kvælning i barnet. At undgå kvælstof udvaskningen, foretage en jord test fra enten en universitetsbaseret eller et privat laboratorium til at bestemme, til de anbefalede niveauer af gødning til at anvende. Vand tests af universitetsbaseret eller private laboratorier kan også afgøre nitratkoncentrationer i drikkevandet, som kan forhindre mulige forgiftning.

Plante brænde

Plante brænde eller gødning brænde er et fælles symptom på over befrugtning på græsplæner, prydplanter og haver. Symptomer på sygdom består af bruning på spidsen af planter eller brune pletter på græsplæner. Under jorden skader gødning brænde planter rødder, som kan føre til gulfarvning af plante- og plante død. Ifølge American Orchid Society, salte fra gødning oprustning over tid, hvilket gør det svært for anlægget til at absorbere vand, dermed forårsager udseendet af en udtørret plante. At forebygge plante brænde består af at undgå over befrugtning og test jord næringsstoffer niveauer, med enten en universitetsbaseret eller privat lab til at bestemme hvor meget gødning til at anvende.

Fosfor afstrømning

Fosfor, en primær makronæringsstoffer i alle gødning, syntetiske og organiske, er potentielt ødelæggende søen økosystemer. Ifølge University of Minnesota bidrager fosfor forurening i søer til forhøjede vækster af alger og ukrudt. Den forstyrrede økosystem kan føre til en række problemer for dyr, planter og fisk i søen forurenet. Fosfor afstrømning er en sjælden, men ødelæggende begivenhed med gødning brug. Fosfor afstrømning er sjældne, fordi når udbringes på jord, det hurtigt løser sig til jorden og er hurtigt udnyttet af planter, som det er en sjælden næringsstof naturligt findes i jorden, siger NASA. Forebyggelse af over befrugtning og anvende gødning efter nedbør er den bedste kontrol for fosfor afstrømning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com