Hvilke træ er Utility polakker lavet af?

November 24

Hvilke træ er Utility polakker lavet af?

Der er omkring 185 millioner nytte polakker i USA, ifølge en rapport fra den amerikanske jern og stål Institute, og de fleste af dem er lavet af træ. Selv om kastanje var den foretrukne træ i første omgang, blev det snart erstattet af polakker fremstillet af stedsegrønne arter. Graner, fyrretræer og cedertræer har et højere indhold af harpiks, give dem gode rot-resistente egenskaber. De er også relativt hurtigt voksende og kan dyrkes i mængde i træ gårde.

Historie

De første nytte polakker blev sat i 1844 da Samuel Morse skabt en telegraf linje mellem Washington DC og Baltimore. Han først forsøgte at begrave linjen, men stødt på problemer og skiftede til linjerne på pæle. Hans opfordring til pole leverandører angivne kastanje polakker. Kastanje er rigeligt i det østlige USA og har god rot-resistente egenskaber, så oprindeligt blev det mest almindelige nytte pole træ.

Af 1890s nytte polakker transporterer el og, senere, telefon og kabel for. Som linjer flyttet længere mod vest, kom andre træarter i brug. Også, i 1920 ' erne, kastanjetræer var plaget af chestnut blight sygdom og så alternativer skulle findes for kastanje i de østlige stater. Utility poler skal være høje, lige, stærk og rot-resistente; Southern yellow pine, western red cedar, Douglas Gran og lodgepole pine er foretrukne arter. Western red cedar har høj naturlig resistens over for rot og insekt kedeligt men er dyre. Southern yellow pine og Douglas fir er måske de mest almindelige træsorter brugt i dag.

Mange nytte polakker har en plade eller graveret sæt koder, der giver oplysninger om pole som producenten. Det kan også omfatte en kode til træ brugt--f.eks SP til det sydlige pine.

Pole behandling

De tidligste træ polakkerne var ubehandlede og tendens til at rådne forholdsvis hurtigt. Den første pole behandling var creosot: butt (bund) af stangen var dyppet i creosot før at blive begravet i jorden. Senere var polakkerne helt dækket med creosot. Fra 1940 fremefter, blev der udviklet andre typer behandling, herunder CCA (kromaterede kobber-arsen) og Pentachlorophenal, ofte kendt som Penta.

Genbrug træ Utility polakker

Utility polakker sidste ca 20-25 år. Ca. 3 procent af pæle udskiftes hvert år--over 4 millioner polakker. Selvom polakkerne ikke kan være sikker som nytte polakker mere meget af træet kan stadig være brugbar. I stedet for at blive brændt eller revet, er der i dag en miljømæssigt drevet bevægelse til at genbruge dem; nogle gange er de tilgængelige for forbrugeren brug.

Alternativer til træ

Selvom træ er stadig det mest almindelige materiale til nytte polakker, er det ikke den eneste. Der er også konkrete, metal og komposit polakker. Metal polakker blev ikke anset for ønskeligt for elektriske ledninger på grund af faren for elektrisk stød, men moderne virksomheder har arbejdet på at overvinde der. Der er aktuelle interesse i sammensatte polakker, både for bæredygtighed grunde og fordi de holder længere i områder, der er hårdt på træ, såsom kystnære steder hvor træ er udsat for konstante salt og fugtig. Af denne grund, har steder som Hawaii og de caribiske øer eksperimenteret med composite polakker.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com