Hvilke virkninger har en beskidt fordamperfladen på et klimaanlæg?

November 5

Hvilke virkninger har en beskidt fordamperfladen på et klimaanlæg?

Også benævnt "kolde spolen" er fordamperfladen en af to spoler i et klimaanlæg. Det er ansvarlig for køleluft, som det passerer hen over den handler fan. Lavet af kobberrør med aluminium finner, forårsager konstant luftstrøm spolen at blive beskidt. Støv, pollen, snavs, afklippet græs, dyrehår, cigaretrøg og fugt kan have negative effekter på fordamperfladen. System check ups og regelmæssig rengøring anbefales at forhindre forringelse.

Effektivitet

Beskidte fordamper bredbånd gør en air conditioner mindre effektive. En beskidt spole kan ikke give den korrekte varmeoverførsel, forårsager klimaanlæg til at bruge mere energi. Ifølge Goodway.com, enheder med beskidte fordamper spoler, "Brug 37 procent mere energi end dem med ren coils" og reducere kølekapacitet så meget som 30 procent. En mindre effektivt system er skadelige for miljøet og øger nytte omkostninger.

Luftkvaliteten

En beskidt fordamperfladen kan have negative effekter på indendørs luftkvalitet. Overfladen af fordamperfladen er konstant fugtig med kondens, hvilket gør det det perfekte sted at havnen bakterier og bakterier. Uden ordentlig vedligeholdelse, fugt omkring fordamperfladen kan "blive en grobund for bakterier og mug," som bemærket af Goodway.com. Svampesporer frigives til luften kan være skadelige for dit helbred. Støv frigives til luften fra en beskidt fordamperfladen kan forværre allergier.

Blokeringer

Den tætte afstand af aluminium finner på en fordamperfladen gør det nemt for snavs, støv og andet snavs at holde. Fastsiddende snavs forårsager blokeringer, der påvirker den overordnede ydeevne og effektivitet af din aircondition. Luftstrøm på tværs af spolen bliver blokeret, nedværdigende varmeoverførsel. Blokeringer kommer i form af opbygning fra hudens celler, stof fibre, dyrehår, afklippet græs, tobaksrøg, pollen, mudder, rust og bakterier. Afhængigt af luftforurening og luftkvalitet, kan månedlige rengøring være nødvendigt at holde din gratis af blokeringer fordamperfladen.

Systemfejl

Uden behørig opmærksomhed og omhu, kan en beskidt fordamperfladen i sidste ende føre en air condition til at mislykkes. Øget temperatur og tryk kan forårsage problemer nedbryde den kompressor smøremiddel. Fordamperfladen vil fryse, forårsager kompression fiasko. En mislykket kompressor betyder, at systemet er ikke længere i stand til at køle. Systemfejl kan være dyrt. For at undgå en brudt klimaanlægget, har systemet serviceret mindst en gang om året.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com