Hvilken gødning til brug i en køkkenhave?

October 4

Hvilken gødning til brug i en køkkenhave?

Som din vegetabilske planter vokser, absorbere de naturligt næringsstoffer fra jord til at producere sunde grøntsager for dig at spise. Du skal føje gødning til vegetabilske havestykket hvert år for at genopfylde disse næringsstoffer for de bedste resultater. Du kan gøre dette i det tidlige forår når du dyrke jorden før plantning eller i efteråret efter du er færdig med din køkkenhave for året.

Gødning

Gødning fra forskellige dyr er nogle af de bedste gødning du kan føje til din havejord. Du kan bruge staldgødning fra køer, heste, høns eller en kombination af disse. Hvis du vil føje gødning til din vegetabilske havejord, er det bedst at dyrke det i efter din have har ophørt med at producere for året. Fjern alle de ukrudt og brugt vegetabilske planter, sprede gylle over så meget i haven, som du kan, og dyrke jorden. Tilføje gødning i efteråret tillader det at nedbrydes så jorden kan absorbere det før plantning tid. Hvis du ønsker at bruge gødning i foråret, er det bedst at tilføje det til din kompostbunke og lade det bryde før du føjer det til din havejord; kompostering gødning før brug reducerer også chancen for at indføre sygdomsfremkaldende bakterier til din have.

Kompost

Kompostering er en måde at genbruge værftet og køkken affald til noget brugbart i stedet for blot at smide det væk. Hvis du vil bruge kompost som gødning på din jord, vil du tilføje en lang række ingredienser til din kompostbunke eller bin. Nogle af de ting, du kan føje til kompost omfatter kaffegrums, æggeskaller, frugt og vegetabilsk skræl og kerner, afklippet græs, hår (fra barber shop), strimlet avis og andet haveaffald. Snittes eller slibe op nogen store stykker, så at det vil nedbrydes hurtigere. Har to eller tre kompost bunker går på alle tidspunkter, på forskellige stadier af nedbrydning, således at du altid har gødning til at tilføje til din have og har altid en frisk bunke til at tilføje dine rester til. Tilføje kompost, når du har brug for det.

Blade

Bladene er formentlig en af de billigste ting, som du kan føje til din jord som gødning. Men det er en god idé at sende blade gennem en flishuggeren eller en shredder til at bryde dem op en lille smule før du tilføjer dem til din have. Spredt blad muld over din havejord i efteråret, og derefter indtil bladene i. Lad dem sidde alle gennem vintermånederne, så bladene kan bryde og blive absorberet af jorden. Kan du dyrke jorden igen i foråret bare for at sikre bladene er godt opblandet i jorden.

Kemiske

Der er en bred vifte af kunstgødning på markedet til hardware og haven butikker. Du kan finde et vilkårligt antal af dem, der er egnet til en køkkenhave. Dette er en god mulighed for dem, der har testet deres jord og ved at der er en mangel i et eller flere næringsstoffer. Vælg en af de kunstgødning, der indeholder næringsstoffer du har brug for, sprede det over muld i din køkkenhave, og derefter indtil det i. Du kan tilføje de kunstgødning, lige før plantning dine grøntsager eller efter vækstsæsonen er slut. Læs alle pakken instruktioner før brug da nogle retninger kan kræve vanding og andre gør ikke.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com