Hvilken slags gødning til brug på en have

November 9

Hvilken slags gødning til brug på en have

Mens der er nogle ting i livet du kan aldrig få for meget af, haven gødning er ikke en af dem. For meget gødning kan være så skadeligt for din have som ikke at have nok. En faglært gartner ved hvilken slags gødning til brug og hvornår man skal anvende det til at få mest muligt ud af sin have.

Jord Test

Før du gøde, behøver du at vide, hvad næringsstoffer allerede findes i jorden. Du skal også vide pH-niveau i jorden. For at fastslå disse oplysninger, skal du indsamle mindst fem prøver af jorden fra forskellige steder i haven. Bland jorden i plastikposer eller beholdere til at danne en komposit af jorden i din have. Tage de sammensatte jord til county udvidelse kontoret hvor det kan udføre en jord test til at analysere jorden næringsstoffer og pH-niveauer. Når du har resultaterne af jord test, ved du, hvad næringsstoffer fra gødning du skal tilføje for at gøre haven produktive. Du lærer også, hvis den havejord er inden for den normale pH 5,2 og 7,8. Hvis det ikke er, skal du muligvis tilføje svovl eller syre tørv til hæve surhedsgrad, eller tilføje kalksten for at hæve alkalinitet.

Gødning komponenter

Planter har brug for 16 forskellige elementer til at trives. De få kulstof, ilt og brint fra luft og vand. Planter har brug for større mængder af kvælstof, fosfor og kalium eller kaliumchlorid, og disse tre elementer er de vigtigste ingredienser i haven gødning. De øvrige elementer findes ofte i de havejord, og kun sjældent skal du tilføje dem som gødning. Din jord test angiver hvor meget nitrogen, phosphor og kalium din have behov i form af et forhold. For eksempel, 12-12-12 gødning, en almindeligt tilgængelig i de fleste garden centre, giver lige store mængder af de tre næringsstoffer kvælstof, fosfor og kaliumchlorid, der er anført i nævnte rækkefølge. Hvis din have brug for mere kvælstof og mindre kaliumchlorid, ville du kigge efter en gødning med et forholdsmæssigt højere første og lavere sidste nummer.

Syntetisk gødning

Syntetisk gødning er menneskeskabte fra naturlige materialer og er let tilgængelige i den nøjagtige formulering for at give dig de specifikke næringsstoffer din have behov. Afhængigt af formulering, kan gødning frigive deres næringsstoffer, så snart de kommer i kontakt med jorden, mens andre syntetiske gødningsstoffer kan have en time-release belægning, der frigiver næringsstoffer i jorden i et langsommere, mere naturlig måde. Hvis en plante rødder eller blade kommer i kontakt med for meget syntetisk gødning, gødningen kan "brænde" planten eller få det til at miste løv eller endda dø. Anvende syntetisk gødning i foråret for de bedste resultater.

Organisk gødning

Organisk gødning kommer fra materialer, der var i live på én gang. Blodmel, benmel og gødning er eksempler på organiske gødningsstoffer. Mest organiske gødningsstoffer har næringsstoffer forholdet opført på etiketten, ligesom syntetiske gødningsstoffer. Ganske ofte er disse gødninger høj i et næringsstof, men lavere i en anden. Du skal muligvis bruge en kombination af organisk gødning til at opnå de samme resultater, som du ville gøre med syntetisk kunstgødning. Organiske gødningsstoffer nedbrydes langsomt som mikroorganismer i jorden bryde dem. De fungerer bedst i haver, der er naturligvis varme og fugtige. Fall er det bedste tidspunkt at anvende organisk gødning.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com