Hvilken slags jord skal du for Clematis?

February 27

Hvilken slags jord skal du for Clematis?

Hvis du er på udkig efter en farverig blomstrende vin, der blomstrer hele sommeren, er clematis den plante du har brug for. Efter at bringe dem fra Asien, avlet europæiske avlere dem i midten af 1800-tallet til at producere nye, mere hårdføre sorter. I dag, er clematis tilgængelige i tusindvis af sorter.

Sorter

Clematis er medlem af Ranunkelfamilien og har mere end 250 arter. De fleste sorter klatring vinstokke. Clematis kommer i en række farver, herunder rød, lilla, pink, hvid og gul. Ifølge Ohio State University udvidelse, clematis har en af tre typer af blomster: klynger af små hvide blomster, klokkeformede blomster eller åbne blomster. Clematis er meget hårdfør og nogle sorter er endda i stand til at overleve til US Department of Agriculture plante hårdførhed zone 3.

Vækstbetingelser

Clematis er bedst i jord, der er alkalisk, fugtig og cool. Planten tåler solen men bør beskyttes mod varme middagssolen, der lægger for meget vægt på anlægget. Det bedste sted for clematis er på den østlige side af dit hus, hvor den får morgensol. Økologisk barkflis omkring plantens base holder rødder kølige. Alternativt, plante en lavtvoksende plante, såsom sedum eller vinca, foran clematis for skygge rødderne.

Bruger

Clematis' tætte blade giver skygge for en veranda eller andre opholdsområde. De skjule utiltrækkende kæde-link hegn. De kan vokse op træer, klippevægge, dorne, gitter eller på et espalier på siden af dit hus. Clematis kan endog vokse gennem og over andre planter, stedsegrønne buske eller rosenbuske. Nogle unstaked sorter spredt som komposteringsprocessen. Clematis kan også bruges som afskårne blomster og sidste fire dage eller længere i en vase.

Pleje

I tørt vejr, give clematis 1 tommer vand pr. uge. Årlig beskæring fremmer nye vækst. De tre typer af blomstrende clematis er beskæres på forskellige tidspunkter i løbet af sæsonen, så henvise til det mærke, der kommer med din plante eller forskning din særlige udvalg at sikre du beskære på det bedste tidspunkt. Beskære Jackman clematis, som er den mest almindelige i USA, i det tidlige forår.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com