Hvilken slags miljø bor regnorme?

June 12

Hvilken slags miljø bor regnorme?

Regnorme er en væsentlig og ofte overset del af økosystemer. Deres aktiviteter hjælpe med nedbrydning af blade og andet snavs. Deres tunneler også hjælpe luften kan cirkulere rundt om planterødder. Luften hjælper for at fremskynde nedbrydningen af døde materialer i jorden, som derefter giver næringsstoffer for planterne. Regnorme foretrækker visse jordbundsforhold og temperaturer.

Jordbundsforhold

Orme kan ikke lide jord, der er for varmt eller for koldt. De bebor generelt jord der er lidt fugtigt og køligt og der kan være placeret under bladene, faldne logs eller klipper. Fugtig jord hjælper orme til at trække vejret lettere. Regnorme har ikke tendens til at lide varmere sommermåneder når temperaturen stiger til over 75 grader Fahrenheit.

Jordens dybde

Nogle orme lever i de øverste lag af jord nær lag af rådnende blade. Andre arter af regnorme grave huler dybt i jorden. Disse orme, som bebor de dybere lag af jorden skal stige til overfladen når det regner for at undgå drukning. De kommer også til overfladen for at æde rådnende blade og planter.

Når betingelser er ekstrem

Når jordbundsforhold bliver for varmt, bliver regnorme mindre aktiv. Regnorme kan ikke overleve når temperaturen bliver for koldt og vil ofte graver dybere ned i jorden, hvor forholdene er mindre ekstreme. Nogle arter af regnorme er i stand til at rulle sig i bolde og udskille beskyttende Slim under ekstreme forhold. Kropsfunktioner bremse i denne stat, mens orme venter på miljøet til at blive mere gæstfri.

Alternative miljøer

De fleste orme vil tilbringe det meste af deres liv i det øverste jordlag og vil sjældent gå dybere i jorden end 9 inches. Nogle orme lever i mudderet i vandløb eller langs bredden af sumpe. Orme kan også leve i rådnende plantemateriale. De kan også leve i husdyrgødning, hvorfra de kan udlede ernæring.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com