Hvilken slags organisk gødning kan jeg bruge på mangotræer?

July 21

Mangotræer er en tropisk frugttræ indfødte til Indien og dyrkes på verdensplan. Mango dyrkes i USA i frostfrit tempereret klima voksende zoner eller drivhuse, hvor vintrene er barsk. Hundredvis af mango tree kultivarer er udviklet til specifikke miljømæssige forhold, herunder væksthæmmede container træ mango. Organisk gødning opfylder nemt mango ernæringsmæssige behov.

Vækst vaner

Mangotræer vokse til 90 fod i højde med 80 fod bredde. De har dybe rodsystemer, der kræver rig grobund, der dræner særdeles godt. Deres rodsystemer er følsomme over for transplantation stød og skal håndteres forsigtigt. Avlerne anbefaler ofte at bruge 50 procent indfødte jord og 50 procent jord blanding højt indhold af organiske stoffer. Hjem gartnere bruger modne baggård organisk kompost til at berige jorden før plantning en mangotræ.

Gødning behov

Gødskning anbefales som led i den igangværende økologisk pleje til mangotræer. De producerer frugt hver sommer i op til 40 år. Gartnere på University of Hawaii anbefaler at bruge en velafbalanceret gødning på modne træer og en høj-fosfor gødning på unge træer. Modne organisk kompost gødning er slow-release, så trærødder til at absorbere næringsstoffer, som de er nødvendige. Høj-fosfor organisk gødning for unge mangotræer er fremstillet af flere naturlige kilder.

Kilder af organisk fosfor

Voksende planter og træer behøver fosfor til form membraner og genetisk materiale. Fosfor er også nødvendig for rod, frø, blomster og frugt vækst. Bat guano, benmel, fiskebiprodukter og rock pulvere er fælles kilder af fosfor i organisk gødning... De er til rådighed som enkelt ingredienser eller i organisk gødning blandinger lavet specielt til tropiske frugttræer. Grøntsager og korn materialer i modne kompost er en kilde til fosfor.

Gødning tidsplan

Mangotræer trives når befrugtet med fisk emulsion, modne kompost eller flydende Tang fire gange om året. Anvendelse efter vækst begynder i februar og igen i maj, August og September. Befrugte nyplantede træer efter deres første vækst vises. Anvende en 3 - til 4-tommer lag af økologiske muld i diameter rundt om træet til drop-linje. Barkflis giver ukrudtsbekæmpelse og en langsom frigivelse kilde til næringsstoffer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com