Hvilken slags planter kan jeg vokse til et duftende have?

October 13

Hvilken slags planter kan jeg vokse til et duftende have?

En af de mest bemærkelsesværdige træk ved en have er duften af blomsterne. Planlægge din have, så masser af duft hilser besøgende uanset hvad tid på året det er. Duftstoffer behøver ikke at kommer kun fra blomster; mange andre planter afgiver en duft af deres egne. Blandingen af duftstoffer i luften gør din have en af en slags.

Urter

Urter er nogle af de mest potent duftende planter. Plantning urter i en duftende have tilføjer jordagtig aroma. Nogle af de urter, der tilføjes en duftende have duft er rosemary, ingefær, citrongræs, mynte og basilikum. For at gøre duften af urter mere udtalt, gnide nogle af bladene sammen. Urter kan plantes i både i marken eller i gryder og placeret i forskellige områder rundt om haven. Køb urter og plante dem enten ved frø eller ved transplantationer.

Etårige planter

Etårige planter er planter at du plante hvert år, normalt af frø eller transplantationer. Vilde blomster er et af de mange etårige planter, der kan tilføre en duftende have duft. Pansies er fælles enårige, som gartnere plante ikke kun for deres skønhed, men også for deres duft. Vælge fra en bred vifte af farver af stedmoderblomster. Nogle pelargonier afgiver en duft, der frastøder myg. Mens det ikke kan være den bedst duftende blomst i den duftende have, det giver dig mulighed at nyde haven uden tilstedeværelse af myg.

Stauder

Pæoner og kaprifolier er kun to af de mest duftende flerårige blomster. Efter den indledende plantning fortsætter de med at vokse fra det ene år til næste. Disse plantss skal muligvis division hver tre eller fire år; genplante blomster du fjernet i en anden del af haven. Roser er flerårige buske, som du plante en gang og nyde. Rosenbuske har brug for beskæring, og nogle klatreroser har brug for støtte fra et gitter eller hegn.

Træer

Tilføje højden til den duftende have med træer. Selv om de tager lang tid at vokse, kan du købe træer på forskellige stadier af vækst starter på omkring 2 år gammel. Æble, pærer og kirsebær træer alle har duftende blomster. Syrener falder et sted mellem en busk og et træ, afhængigt af hvor længe de forbliver i den duftende have. Syrener vokse lilla, Rosa eller hvide blomster, der blomstre i foråret med en let genkendelig duft.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com