Hvilken slags planter skal jeg vokse til at lave te?

May 5

Te er en af livets enkle fornøjelser, og intet du finde på en supermarkedshylden vil sammenligne med dine egne hjemmeavlede te blade. Urter for te tage op lille haverum eller kan endda dyrkes i et vindue boks. De kræver minimal pleje og belønne dig snesevis af gange i kopper af lys, frisk urtete.

Møntanstalter

Plant nogle mint sorter til te i din have. Møntfabrikker er solide planter, der kræver lidt pleje. De vokser så godt, faktisk, at de kan være invasive. For at holde dem kompakte, overveje at plante dem i containere. Har dem ved køkkendøren eller i vindueskarmen for bekvemmelighed. Mynte sorter kommer i mange forskellige varianter. Du er formentlig bekendt med pebermynte og spearmint, men slægten Mentha kommer så mange sorter, du er sikker på at finde en smag, der passer til din smag. Look for citron mynte, orange mynte, ananas mynte, apple mynte og endda chokolade mint.

Kamille

Kamille er en beroligende te med en mild, behagelig smag. Det har en antydning af apple duft og smag. Denne smukke plante med små daisy-lignende blomster, og blomsterne er den del, der gør den bedste te. Plante en solid afgrøde af denne staude. Det er så mild, det kræver en masse af disse små blomster til at gøre en fuld kop te, men det er det værd. Ser for ægte kamille - Chamaemelum nobile - i modsætning til lignende planter, der kaldes også af den samme fælles navn. Andre planter mærket kamille kan lave en brugbar te, men vil blegner i sammenligning. En advarsel til folk med allergi - kamille er en fætter til den bynke-ambrosie og kan forårsage allergiske reaktioner over for mennesker med høfeber.

Lemon Verbena

Hvis du elsker te med en naturlig citron smag, behøver du ikke selv at tilføje en sprøjte af citrus hvis du går med citron verbena eller Aloysia triphylla. Af alle de lemony urter er det den mest bidende og duftende som sande citrus. I modsætning til citronmelisse, en anden velkendt citron urt, står citron verbena op bedre for varme. Varmt vand vil ikke ødelægge smag. Det er en løvfældende busk, der er bedst dyrkes i potter i alle, men de varmeste områder. Bringe det for vinteren, det vil ikke overleve et frost.

Rose

Roser er ikke bare prydplanter. Roser er faktisk en urt, og gøre interessant aromatiseret te. Som en bonus, er de pakket med mere C-vitamin end nogen andre urter. Rose te kan foretages med kronblade kun eller kombineret med andre urter til blandet infusioner. Bruge rosenblade til en mild, aromatisk te. For noget lidt zestier, stejle hyben, eller haws, som er de bær-lignende frugter af roser. Hvis du planlægger at bruge roser til te, skal du dyrke dem økologisk. Brug ikke kommercielle steg pesticider eller kunstgødning på dem, fordi de er lavet for prydplanter roser kun ikke og er sikkert for forbruget.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com