Hvilken slags rødder har ukrudt?

August 7

Hvilken slags rødder har ukrudt?

Ukrudt er enhver form for uønsket eller invasiv plante. Ukrudt stjæler fugt, lys og næringsstoffer fra etablerede planter, og vokse mest meget hurtigt. De fleste gartnere tage skridt til at kontrollere ukrudt, herunder anvendelse af ukrudtsmiddel, klippe over ukrudt og trække dem ud. Forskellige typer i weed har forskellige rodsystemer, efter deres arter. Flerårig dybt rodnet ukrudt er ofte den mest vanskelige at fjerne, men årlige shallow-forankret ukrudt har den hurtigste vækst og kan være svært at kontrollere.

Dybt rodfæstede ukrudt

Ukrudt med dybe rodsystemer tendens til at være stauder, hvilket betyder at de blomstre fra år til år. Fælles stauder omfatter tidsler, padderokker og dockingstationer. Disse ukrudt har ofte lange tryk rødder til at give næringsstoffer over vinteren, så kan være meget svært at fjerne. Mælkebøtter er blandt de mest almindelige flerårigt ukrudt; let at udspionere i græsplæner med deres wide, lav blade, lyse gule blomster og fluffy grå-hvid frø hoveder. Regelmæssig klipning hjælper holde ned ukrudt i græsplæner, da det forhindrer dem i sædekorn hvis du gør det ofte nok.

Shallow-forankret ukrudt

Shallow-forankret ukrudt har tendens til at være enårige. De vokser hurtigt, som de skal udfylde deres hele liv Anniqa i et år og har ikke tid til at udvikle en dybe rodsystem. Fælles årlige ukrudt omfatter hæk sennep og Brandbæger. Men sådanne etårige planter har trævlede rodsystemer, der gør dem svære at fjerne som rødderne få pakket tæt ned i jorden. Et eksempel herpå er Bredbladet Vejbred, et almindeligt ukrudt med flade, ovale blade. Det er fundet over hele USA.

Forgrening jordstængler

Flere sorter af ukrudt er særligt vanskelige at udrydde, som de spredes via forgrening jordstængler eller underground stængler. I stedet for at sprede en luftbåren frø, vokser disse ukrudt under jorden. Afhængigt af anlægget, kan de være ekstremt svært at grave op som de sprawl over--faktisk, under--store områder af jorden. Nogen stykker af stængel venstre i jorden begynder at spire næsten øjeblikkeligt, og delvist fjernet ukrudt vil spire med fornyet kraft. Brændenælder og couchgrass er eksempler på denne type af ukrudt.

Udrydde ukrudt

Den bedste løsning for de fleste typer i weed er at trække dem op, helst inden de er begyndt at blomstre eller frø. De mindre og yngre ukrudt, den lavvandede sit rodsystem bliver, og jo lettere bliver det at fjerne. Grave op dybt rodfæstede stauder med en spade. For ukrudt fjernelse fra græsplæner, bruge en speciel spidse weed remover, da det vil forårsage mindre skader på græsplænen. Visse typer i weed, såsom couchgrass, er bedst behandles med ukrudtsmiddel. Dog, dette vil dræbe alle planter i det omkringliggende område, ikke kun ukrudt; så vær forsigtig.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com