Hvilken Type af jord for min have?

March 30

At vælge en passende jord til din havearbejde behov kan være en vanskelig opgave. Forskellige typer af planter trives i jord med forskellige kvaliteter. Før plantning, indsamle en prøve af din jord og tage det til en county udvidelse kontor for at få det afprøvet. Testresultaterne vil angive, hvilken type jord du har og hvilke typer af planter er bedst egnet til at vokse i det.

Sand

Hvis du voksende root planter som gulerødder og kartofler, vælge en sandet jord. Fordelen ved sandjord er, at det indeholder store kerner, der giver mulighed for luft og vand til at flytte mere let gennem det. Som et resultat, flytte planternes rødder nemt gennem jorden at nå næringsstoffer og vand. Derudover er grave huller til din root planter mindre anstrengende, fordi sandet jord ikke er meget tætte. Sandjord vil også hjælpe til at nedbryde organisk ændringsforslag. Andre planter, der trives i sandjord omfatter druer, Krybende enebær, weigela buske, japansk roser og butterfly buske.

Ler

Blomstrende prydbuske som potentillas og viburnums kan blive plantet i haver at funktionen lerjord. De slyngende bjergbestiger runner bønne sammen med switchgrass også trives i lerjord. Hertil kommer, at blomster som black-eyed Susans, japansk iris, daylilies, bregner vokse asters og coreopsis godt i lerjord. Lerjord indeholder fine partikler, som har små mellemrum mellem dem. Vand og luft flyttet ikke let gennem lerjord, som klumper sammen når det bliver vådt. Som et resultat, trænge planternes rødder ikke let lerjord, hvilket er grunden til afgrøder ikke er et godt valg for denne jordtype.

Tørv

Planter egnet til dyrkning i tørv jord er troldnødfamilien buske, lanterne træ, rhododendron blomster og camellia buske. Tørv jord indeholder en høj andel af organisk stof, fordi jorden er sure. Den sure karakter af tørv forhindrer nedbrydning, fordi de bakterier, der nedbrydes organisk materiale ikke kan trives i sure betingelser. Derudover tørv jord er mørke og varmer hurtigt i foråret, så tidligere plantning aktiviteter. Tørv bevarer vand godt og er specielt effektivt til dyrkning af planter når de kombineres med gødning.

Silt

Silt jord er ideel til dyrkning af afgrøder. Rummet mellem siltpartikler er lille, fordi partiklerne er mindre end sand. Som et resultat, kan silt jordbunden bedre holde vand og bevare næringsstoffer. Derudover er silt lettere at dyrke end ler. Granatæble planter vokse godt i silt jord, som gør ornamentale vinstokke, New Zealand hør blomstrende plante, hakonechloa græsser, tobacoo plante og Mahonie buske.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com