Hvilken Type af jord har Alaska?

March 15

Hvilken Type af jord har Alaska?

Alaska er beskrevet som havende Tanana jorden. Denne term bruges typisk til at beskrive et område, hvor jorden er dårligt drænet og indeholder permafrost mindre end 5 fod under overfladen af jorden. Alaskan jord består af silt, sand og grus. Jord make-up skyldes erosion forårsaget af glaciale is, permafrost og frosne floder.

Jord ordrer

Jord inddeles i grupper eller produktionsordrer, baseret på dets egenskaber. Egenskaberne for jord henvise til sin tekstur, vandindholdet, organisk indhold og pH-niveau. Der er tolv jord ordrer: entisols, gelisols, histolsols, vertisols, andisols, inceptisols, ardisols, mollisols, alfisols, ultisols, spodosols, og oxisols.

Fleste af Alaska

Gelisols beskriver fleste af jord i Alaskan tundra. Gelisols findes typisk i høj breddegrad polar regioner. Gelisols er opdelt i tre underkategorier. Histel gelisols indeholder store mængder organisk materiale. Turbel gelisols er fremstillet ved blanding af frost handling. Orthel gelisols er den mest almindelige og jorde, der ikke opfylder kriterierne for histel eller turbel gelisols.

Andre jord ordrer fundet i Alaska

Alaska er den mest forskelligartede tilstand, når det kommer til jordtyper, der indeholder syv af tolv jord ordrer. Andisols findes også i Alaska og er et resultat af vulkansk aske aflejringer. Nye jord med ringe udvikling eller entisols, er en anden jord rækkefølgen af Alaska. Andre jord ordrer fundet i Alaska er histosols, inceptisols, mollisols og spodosols.

Planteliv i Alaska

Egenskaber for jord bestemmer typerne af økosystemer, der kan støttes i denne region. Hvis jorden er for koldt eller ikke får den rette næringsstoffer, vand eller lys, bliver vegetationen ikke trives. Hvis vegetationen ikke kan trives, er økosystemet tilbøjelige til at ske.

Overvejelser

Jord i Alaska har tendens til at være højere i organisk stof, hvilket betyder, at det indeholder flere næringsstoffer. Det indeholder også mindre toksiner og forurenende stoffer i forhold til jord i mere industrialiserede stater. Men vegetationen skal være i stand til at overleve den dårlig dræning af jorden og modstå de kolde temperaturer på tundraen.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com