Hvilken Type af planter kan træaske bruges på?

February 24

Hvilken Type af planter kan træaske bruges på?

Hvis de anvendes korrekt, træ aske--der er, ægte træ aske, ikke resterne af kunstige pejs logs--kan være en gavnlig jord ændringsforslag. Træ aske er resultatet af brænde træ logs enten i en pejs eller træ ovn, og bagefter som regel kasseres. Men fordi det kommer fra træ, pejs aske er høj i kalium, calcium, magnesium og andre spormineraler, der er nødvendig for planternes vækst. Det også sænker jordens surhedsgrad, så tilføjer træ aske skal gøres omhyggeligt mens overvågning jord pH niveauer og justere beløbene passer til planterne.

Buske og træer

Generelt, bør buske og træer få 1/2 til 1 pund af træ aske per busk eller træ pr. år. Asken bør drysses på jorden omkring bunden af planterne og derefter raked at blande det op. Pas på ikke at hælde det i en bunke og derefter forlade det, fordi dette vil medføre en koncentration af kalk og salt på ét sted, som kan brænde planternes rødder og forgifte jorden. Kontrollere din jord pH niveauer, før du tilføjer asken. Det bør aldrig være føjet til stærkt basisk jord.

Køkkenhave og græsplæne

De fleste grøntsager og græsplæne græs som en jord pH-niveau, der er lidt sur til neutral--6,5 til 7,0 er det foretrukne område. Anvender en 5-gallon spand pr. 1.000 kvadratfod af haven eller græsplæne er generelt sikkert, men en jord pH test bør bestemmer, hvor meget, hvis nogen, du bruger. Undtagelser fra denne regel er blåbær (Vaccinium spp., US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 7), som foretrækker sure jord og ikke ville gøre godt i områder, hvor aske er anvendt. Træ aske fremmer også kartoffel skurv, så ikke bruge det hvor kartofler (Solanum tuberosum) er plantet.

Flerårig pærer og jordstængler

Mens wildflowers vil vokse næsten hvor som helst med den rigtige mængde af solen, den mere prangende import har brug for mere omsorg. Blomster, der vokser fra pærer og jordstængler behøver veldrænet jordbund med en pH-niveau på 6,0 til 7,0. Jord vil være sure, hvor fyrretræ bark eller gødning er blevet brugt til at ændre det og steder hvor fyrretræer vokser, og træ aske er en god måde til at neutralisere denne syre. Det vil også tilføje mineraler, at disse planter har brug for, især calcium for stærke stilke og kalium, som begge er hurtigt opbrugt, især i sur jord.

Kompost tilsætningsstof

En anden måde at bruge træ aske er i kompost. De mikrober, der slår haveaffald i jord har brug for en neutral pH-niveau til at overleve. Træ aske kan bruges som en lime kilde på 1 kop pr. skæppe af kompost. Mere kan anvendes til at modvirke de sure effekter af fyrrenåle og citrus rinds, hvis de er til stede. Træ aske vil også tilføje flere andre spormineraler til den færdige kompost. Kun bruge træ aske fra ubehandlet og umalet træ, og udelade aske fra pap, som disse vil tilføje toksiner til jorden.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com