Hvilket er bedre for et uopvarmet værksted: glødelampe eller fluorescerende lys?

July 10

Hvilket er bedre for et uopvarmet værksted: glødelampe eller fluorescerende lys?

Der er mange debatter som til hvilken type belysning er bedre. Generelt, typen belysning, der er bedst at bruge afhænger af situationen og placering. Selvom glødelamper har stået som den mest populære type belysning i næsten 200 år, bliver dens brug hurtigt erstattet af andre typer, såsom fluorescerende belysning. I uopvarmede garager, erstatte glødelamper med fluorescerende belysning kan give flere fordele, men også bære et par ulemper.

Energi

Selv om glødepærer har eksisteret siden 1820---med langvarig versioner eksisterende siden 1879---de er stadig relativt ineffektive i deres energiforbrug. Giver et tilsvarende beløb af belysning, bruge fluorescerende lys omkring 25 procent til 35 procent mindre energi. Dette kan give en betydelig energibesparelse---fører til lavere el-regninger---for et uopvarmet værksted, der ofte kræver mere end én lys for tilstrækkelig belysning.

Længde

En garage---især en uopvarmet, om vinteren---er det sidste sted, mange mennesker ønsker at skifte en pære. Fluorescerende belysning giver en betydelig fordel af ikke at behøve at ændre næsten lige så ofte som glødelamper. Fluorescerende pærer tæt sidst 10 gange så lang som glødepærer.

Farve gengivelsen indeks

Farvegengivelse indeksere--- eller CRI---er kunstig belysning evne til at producere farver af objekter, som de vises i naturligt lys. Det er målt på en skala fra 1 til 100, med glødelamper scoring fra 98 til 100. Fluorescerende belysning scorer langt lavere, intervallet fra 50 til 90. Selv om farvegengivelse er en personlig præference, hvis en person udfører enhver form for håndværk eller hobby i garagen, der har bør for en fremragende farvegengivelse, er det værd at tage denne scoring i betragtning.

Varme

Da 90 procent af deres energi er givet ud som varme, kan glødepærer give mindst en foranstaltning af varmen i et uopvarmet værksted.

Farve

En anden usædvanlig fordel af glødelamper er, at det er mere bredt tilgængelig i en bred vifte af typer og farver. Yngre mennesker--- eller enhver interesseret i en mere "sjov" type belysning---måske foretrækker forskellige farver i garagen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com