Hvor fluorescerende pærer frigive mindre kuldioxid?

December 17

Pærer og kuldioxid

Pærer frigive ikke direkte kuldioxid. De er drevet af elektricitet, som de bliver til lys og affald varme. En lille mængde af kuldioxid er udgivet i fremstilling, opbevaring og transport af pærer. De største syndere er de kraftværker, der producerer elektricitet. Mange brænde, kul eller andre fossile brændstoffer, der producerer store mængder af kuldioxid. Fluorescerende pærer er mere effektiv end almindelige glødepærer, som de bruger mindre energi til at producere den samme mængde lys. Kraftværker behøver ikke at brænde så meget brændstof til at drive en enkelt fluorescerende lys pære, hvilket betyder, at mindre kuldioxid er produceret i brændende brændstof.

Hvordan glødelamper elpærer arbejde

De gamle, standard glødelamper kaldes glødepærer. Elektricitetsstrømme i en tynd wire glødetråden i pæren. Dette element er en modstand, som er en komponent, som går imod strømmen af elektricitet og forvandler det til varme. De tynde filamenter hurtigt varmes op så varmt at det lyser en lyse hvidt. Desværre, de fleste af den elektriske energi er omdannet til varme og meget lidt af det faktisk bliver lys. Kun omkring 10 procent af den energi, der går ind i en glødepære omdannes til synligt lys.

Hvor fluorescerende pærer arbejde

Fluorescerende pærer bruger en helt anden proces. De er fyldt med en kombination af argon gas og kviksølv. I hver ende er elektroder, der magt pæren. Når lampen tændes, løber en elektrisk strøm gennem gas mellem elektroderne. Når en elektron kolliderer med et molekyle af kviksølv, absorberer kviksølv noget af dens energi. Kviksølv end readmits at energi som en foton af ultraviolet lys. Det ultraviolette lys rammer en fosfor belægning på indersiden af glasset. Fosfor absorberer de ultraviolette lys og under hensyntagen kompetencer det som en foton af synligt lys. Dette er det synlige lys, udgivet af den fosfor, der lyser rummet.

Hvorfor lysstofrør er effektiv

Fluorescerende pærer producere nogle spilde energi. Når elektroner flow gennem gassen, er kun nogle af deres energi bruges til at ophidse kviksølvet. Resten er spildt og omdannet til varme. Når kviksølvet frigiver en foton af ultraviolet lys, frigives en del af molekylet oprindeligt absorberet energi som spildvarme. Når en ultraviolet photon rammer fosfor belægningen, sker det samme. Nogle af energi fra photon er tabt, og belægningen producerer en lavere energi photon af synligt lys. Alt dette er dog stadig mere effektiv end en glødepære pære. Fluorescerende pærer stole ikke på at skabe en enorm mængde af varmeenergi til at arbejde, hvilket betyder, at mindre energi går til spilde som varme. I almindelighed, er fluorescerende lys omkring 75 procent mere effektiv end incandescents.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com