Hvor god er Zoysia græs?

May 16

Zoysia er en type af varme-sæson græstørv, der vokser bedst i klimaer med varmere somre og milde vintre. Zoysia har mange gode egenskaber, men har også nogle ulemper. Med ordentlig pleje og vedligeholdelse, kan zoysia græs skabe en kraftig, frodig græsplæne. Du bør veje alle fordele og ulemper ved zoysia, før du vælger den til din landskab.

Beskrivelse

Zoysia græsser vokser kraftigt forår gennem fall i varmere klimaer med årstidens gennemsnitstemperaturer på 80-90 grader Fahrenheit. Når temperaturer køle af i løbet af vinteren, zoysia bliver brun og bliver hvilende. Der er mange typer af zoysia græsser, hvoraf de fleste danner tætte græsplæne områder i fuld sol til halvskygge. Almindelige zoysia omfatter Zoysia japonica - japansk eller koreansk græsplæne græs - også kaldet "fælles zoysia," Meyer zoysia eller "Z-52," emerald zoysia, Zenith og El Toro.

Fordele

Zoysia har en fremragende tolerance for varme og en meget god tolerance for kold. Sammenlignet med andre varme-sæson græsser såsom Bermuda, tusindben og St. Augustine, har zoysia den bedste frosthårdførhed og en af de bedste vurderinger af varme tolerance. Zoysia har også en af de bedste klassifikationer for både sol og skygge tolerance blandt varm-sæson turf græsser. Zoysia har desuden god tørke-modstand og salt-tolerance. Når der oprettet, zoysia græsser danne en tæt græsplæne og kræver mindre gødning end mange andre turf græsser. Fordi zoysia vokser langsomt, kræver det også mindre hyppig slåning.

Ulemper

En af de største ulemper ved zoysia græs er, at du normalt ikke kan etablere en græsplæne ved såning. Selv om zoysia frø er tilgængelige, producere såning ikke pålideligt en kvalitet græsplæne. I stedet skal du oprette zoysia græs ved hjælp af sod, kviste eller stik. Zoysia græs også tendens til at opbygge thatch, især hvis du gøde græsset ofte. Zoysia forvandler brun tidligt i efteråret og grønne igen sent på foråret. Også, zoysia's langsomme vækst vane kan få det til at hoppe tilbage mere langsomt mod skader og kan forsinke plæne etablering i op til to år efter sprigging og plugging. Zoysia har kun en rimelig tolerance over for slid og ælde.

Selv om zoysia kræver mindre slåning end de fleste andre typer af græstørv, er slåning mere vanskelig på grund af den græs hårde, tætte blade. Andre ulemper omfatter zoysia's fattige tolerancerne for våd og dårligt dræning jord, såvel som dets modtagelighed for cool-sæson ukrudt, mens græsset er hvilende.

Vedligeholdelse

Klippe dine zoysia græs mens det aktivt vokser, ofte nok at du ikke fjerner mere end en tredjedel af den samlede græs-klinge længde på et tidspunkt. Hvis du opretholde græs på omkring 1,5 inches, vil du sandsynligvis nødt til at klippe en gang om ugen eller mindre. Fordi zoysia er tørke-tolerante, du kan vand græsset kun én gang hver uge eller to i løbet tørt, varmt vejr, iblødsætning jord til en dybde af 6 til 8 inches. Du kan også gøde zoysia græs sjældent, anvende mere end 2 til 3 pounds af faktiske kvælstof pr. 1.000 kvadratfod kun i slutningen af foråret og sommeren. Du kan anvende gødning i 1-pund programmer omkring en måned eller seks ugers mellemrum. Et af de vigtigste vedligeholdelse krav til zoysia er at kontrollere thatch oprustning. Du skal muligvis dethatch plænen en gang hver to eller tre år, når laget stråtag er op til en halv tomme tyk.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com