Hvor høj en bønne plante vokse?

March 7

Hvor høj en bønne plante vokse?

Bønner er en af de mest almindeligt dyrkede grøntsager i hjemmet haver. De er en nærende, lav-kalorie mad, og de er nemme at tilberede. Om spises friske eller frosne eller på dåse til fremtidig brug, bevarer bønner deres rige smag og tekstur godt. Allerbedst, er bønner en enkel afgrøde til at vokse, hvilket gør dem til et ideelt valg for novice gartnere.

Typer

Der findes to kategorier af bønne planter: bush bønner og pole bønner. Bush bønner vokse til at være omkring 1 til 2 fod høj og kræver ikke satse for støtte. Fælles bush bean typer omfatter Condender, blå sø og Greencrop. Pole bønner er klatrere, der vokser op pæle, hegn eller streng. De er meget større end bush bønner, ofte nå 7-8 fod høj. Pole bønne sorter omfatter Kentucky spekulerer, Romano og Kentucky blå.

Plantning og pleje

En velforberedt seng er vigtigt at dyrke en sund bean afgrøde. Vælg en placering, der modtager fuld sol (seks eller flere timer af lyse sollys hver dag). Grønne bønner har brug for jord temperaturer over 65 grader Fahrenheit til at spire, så plante frø omkring en uge efter den første frostfrit dato i dit område. Sæt frø i en lavvandet grøft om 1 tomme dyb, 2 til 4 inches fra hinanden, med 18 inches mellem rækker, og hold jorden fugtig at fremme spiring. Da pole bønner kræver planten støtte, er et espalier nødvendige for optimal vækst. Det bør være 6 til 8 fod høj og holdbart nok til at forblive stabil under barske vejrforhold.

Overvejelser

Bean planter kræver lidt opmærksomhed når frøplanter dukke op, men frøene bør holdes fugtig indtil de spire. Når frøene spire, er vanding kun virkelig er nødvendigt under ekstremt tørre forhold. Problemer ofte plager bean planter er blossom drop, som opstår i varmt vejr, og root rot og rust, som er svampeinfektioner, der angivet under cool, vådt vejr. Problem insekter omfatter bladlus, thrips og mexicanske biller.

Høst og forberedelse

De fleste bean planter modne inden for 40-50 dage, så flere afgrøder kan plantes i løbet af vækstsæsonen. Når bønnerne er høstet, kan de spises friske eller frosne at nyde senere. Dampende bønner for fem minutter før servering er den bedste måde at bevare de fleste næringsstoffer. For at forberede bønner til frysning, kog dem i vand i cirka to minutter og derefter kaster dem i koldt vand i et minut eller to. DUP de tør med et håndklæde bønner og placere dem i fryseposer. Frosne bønner kan forberedes ved hjælp af samme metode som friske.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com