Hvor hurtigt kan jeg gøde en græsplæne efter allerede befrugtende?

May 21

Hvor hurtigt kan jeg gøde en græsplæne efter allerede befrugtende?

En glat grøn flade af tørv er ofte mål for husejere og hyppige anvendelser af gødning kan synes som den bedste måde at få det. Men overdreven befrugtning kan faktisk svække dit græs og gøre det mere modtagelige for sygdommen og mindre tolerant over for sommervarme og tørke. At vælge den rigtige gødning for din jord, anvender det korrekt og timing programmerne ordentligt vil give dig de ønskede resultater.

Næringsstoffer For plænen græs

Mens planter producerer deres egen mad ved hjælp af fotosyntesen, de elementer, de bruger som byggesten for proteiner, er kulhydrater og andre stoffer optaget fra jorden af rødderne. De vigtigste næringsstoffer almindeligvis nødvendig i større mængder end findes naturligt er kvælstof, fosfor og kalium, makro-næringsstoffer udtrykt som tre numre på en pose af gødning, NPK-forholdet. Kvælstof er den vigtigste for græsplæner, den, der fremmer væksten af grønne blade og den, der er mest ofte i mangelvare. Fosfor og kalium bidrage til væksten i stærk stængler og rødder.

At vælge en gødning

Først, har din jord testet professionelt for at bestemme mængden af fosfor og kalium skal du tilføje. Disse næringsstoffer er forholdsvis stabilt i jorden og resultaterne af din test vil være gyldig i flere år. Det ideelle tidspunkt at tilføje fosfor og kalium er før såning eller sodding men senere ansøgninger kan også være nyttige. Vælg en gødning med en lav eller høj mængde af disse elementer baseret på din jord test. Mængden af kvælstof til anvendelse afhænger af både din type af græs og niveauet for vedligeholdelse du ønsker. Mere kvælstof betyder mere vanding og græsslåning. En stor mængde af nitrogen eller fejlagtig anvendelse, dog, kan forårsage gødning brænde, en bruning af bladene.

Timing af programmer

En høj vedligeholdelse græsplæne, en sammensat af energisk forbedret Kentucky bluegrass eller forbedret flerårig rajgræs og det er vandes under varm magi uden regn, skal bruge tre til fire pounds af kvælstof pr. 1000 kvadratfod hvert år, fordelt i tre til fem separate programmer. Disse kan være en måned fra hinanden, men sensommeren eller efteråret er bedre end foråret hvis du vælger at sætte dem så tæt på hinanden. Fall befrugtende vil give dig en stærk rodsystem, der understøtter stabil vækst næste år, mens foråret programmer svække græsset ved at skubbe ud overdreven ny vækst.

Ordentlig befrugtende teknikker

Være sikker på, at jorden er fugtig, men græs blade er tørre før du anvender granuleret gødning for at undgå at brænde. Vand bagefter at vaske granulat fra bladene. Fjern eventuelle gødning fra din indkørsel og gangstier, så det ikke vil vaskes ind i storm kloak og vandveje, forårsager forurening. Forlade afklippet græs på plænen til tørre og arbejde sig ned i jorden. Så meget som 25 procent af din plæne næringsstof behov kan opfyldes ved henfaldet udklip.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com